Kopa Amerika: Peru i Brazil prošli, Kolumbijci srećnici!

Fudbaleri Perua plasirali su se u četvrtfinale Kopa Amerika, pošto su remizirali sa Kolumbijom 0:0 u trećem kolu C grupe. Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Kopa Amerika pobedom nad Venecuelom u poslednjem kolu C grupe.

Fudbal 22.06.2015 | 14:20
Kopa Amerika: Peru i Brazil prošli, Kolumbijci srećnici!

Kolumbijci, kojima je bio neophodan trijumf da bi osigurali prolaz u četvrtfinale, imali su bolje prilike, ali nisu ih iskoristili Falkao, Rodriges i Martines.

Već u četvrtom minutu golman Galese odbranio je udarac Falkaa, usledio je udarac Armera u spoljni deo mreže, a u završnici poluvremena Paolo Gerero promašio je gol posle mudrog dodavanja Pisara.

I Sančes je imao dva solidna pokušaja, jednom je promašio gol, a drugi put je Ospina bio koncentrisan. Najbolju šansu imao je Džekson Martines u 69. minutu, potom je zapretio i Hames Rodriges, ali Galese je blistao na golu i osigurao je Peruu bod i plasman dalje.

Brazil je u trećoj utakmici na prvenstvu savladao Venecuelu rezultatom 2:1, iako u timu nema prve zvezde Nejmara.

’Selesao’ je kao prvoplasirani tim iz grupe, a ovim trijumfom omogućio je Kolumbiji da prođe u četvrtfinale kao jedan od dva najbolje trećeplasirane selekcije. Brazilci će se u borbi za polufinale sastati sa reprezentacijom Paragvaja.

Izabranici selektora Karlosa Dunge poveli su već u devetom minutu preko nekadašnjeg kapitena Tijaga Silve. Silva se sjajno snašao posle kornera Robinja sa desne strane, i sa nekih 11 metara iz voleja zakucao loptu pod prečku gola koji je čuvao Baroha.

Veliku šansu sredinom prvog poluvremena imao je Filipe Luis, da bi početkom drugog dela igre ponovo pokušao Silva nakon prekida, ali je njegov udarac Baroha izvukao donjeg desnog ugla.

Međutim, nekoliko minuta kasnije Roberto Firmino je duplirao prednost Brazila, pošto je na dodavanje Vilijana samo ubacio loptu u mrežu iz peterca.

Pet minuta pre kraja susreta Nikolas Fedor uneo je neizvesnost posle odbitka iz slobodnjaka, ali Venecuela nije imala snage za izjednačenje, pa je ispala i pored pobede na startu takmičenja.

Tako su kompletirani četvrtfinalni parovi, a u toj fazi čeka nas veliki derbi između Argentine i Kolumbije. U ostalim mečevima sastaju se Čile – Urugvaj i Bolivija – Peru.

Komentari / 0

Ostavite komentar