Потврда из Валенсије: Да, хоћемо Живковића!

Слепи мишеви решили да оформе млади тим и као један од приоритета у прелазном року означили довођење Партизановог крила.

Фудбал 23.06.2015 | 11:20
Потврда из Валенсије: Да, хоћемо Живковића!

Ништа Рома, ништа Бенфика, ништа ни Партизан. Као што смо и најавили, Андрија Живковић ће вероватно бити нови фудбалер Валенсије. Шпански клуб је решен да доведе омладинског репрезентативца Србије и једног од најбољих играча (иако је ФИФА другачије рангирала) тек завршеног Мундијалита, у ту сврху је слао скауте на Нови Зеланд, одакле је на Местаљу стигао богат извештај о партијама крила црно-белих и наређено је његово хитно довођење.

Слепи мишеви су имали изасланике и у Данидејну и у Окланду, на лицу места снимали потенцијал Андрије Живковића и колико су озбиљно у намери да га доведу сведочи и насловна страна недељеног издања Супердепортера, спортског дневника који излази у Валенсији и који се бави искључиво питањима везаним за клубове из тог града и околине. И који је - није тајна - близак управи клуба. На њој доминирају фотографије Живковића и Бразилца Данила Барбосе и порука:
"Мир и трансфери".

А у тексту посвећеном појачањима наводи се да је газда Питер Лим наредио запосленима да што пре заврше поменута два посла.

За сада нема информација колико је новца шпански клуб спреман да издвоји за потпис Живковића, међутим, јасно је да од тог трансфера црно-бели неће добити ни евро, пошто су још прошле године за 1.500.000 евра продали права на крилног везисту Инвестиционом фонду у власништву Пинија Захавија, што значи да је познати израелски менаџер најутицајнија особа у избору будућег Андријиног клуба.

Скоро извесни долазак Андрије Живковића у Валенсију поклапа се са најавама руководства овог клуба да оформе млади тим, који би дуго играо на окупу и наредне сезоне направио помак, како у Примери тако и Лиги шампиона (уколико преброди квалификације). Већ су стигли 22-годишњи Андре Гомеш из Бенфике (прошле сезоне играо за црно-беле као позајмљен играч), као и Родриго Кајо из Сао Паула (петогодишњи уговор), а наредни потпис требало би да стави управо Живковић.

Осим њега, Валенсија јури и младог Бразилца Данила Барбосу, задњег везног Браге, који је као капитен предводио Бразилце у финалу Мундијалита против Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар