Potvrda iz Valensije: Da, hoćemo Živkovića!

Slepi miševi rešili da oforme mladi tim i kao jedan od prioriteta u prelaznom roku označili dovođenje Partizanovog krila.

Fudbal 23.06.2015 | 11:20
Potvrda iz Valensije: Da, hoćemo Živkovića!

Ništa Roma, ništa Benfika, ništa ni Partizan. Kao što smo i najavili, Andrija Živković će verovatno biti novi fudbaler Valensije. Španski klub je rešen da dovede omladinskog reprezentativca Srbije i jednog od najboljih igrača (iako je FIFA drugačije rangirala) tek završenog Mundijalita, u tu svrhu je slao skaute na Novi Zeland, odakle je na Mestalju stigao bogat izveštaj o partijama krila crno-belih i naređeno je njegovo hitno dovođenje.

Slepi miševi su imali izaslanike i u Danidejnu i u Oklandu, na licu mesta snimali potencijal Andrije Živkovića i koliko su ozbiljno u nameri da ga dovedu svedoči i naslovna strana nedeljenog izdanja Superdeportera, sportskog dnevnika koji izlazi u Valensiji i koji se bavi isključivo pitanjima vezanim za klubove iz tog grada i okoline. I koji je - nije tajna - blizak upravi kluba. Na njoj dominiraju fotografije Živkovića i Brazilca Danila Barbose i poruka:
"Mir i transferi".

A u tekstu posvećenom pojačanjima navodi se da je gazda Piter Lim naredio zaposlenima da što pre završe pomenuta dva posla.

Za sada nema informacija koliko je novca španski klub spreman da izdvoji za potpis Živkovića, međutim, jasno je da od tog transfera crno-beli neće dobiti ni evro, pošto su još prošle godine za 1.500.000 evra prodali prava na krilnog vezistu Investicionom fondu u vlasništvu Pinija Zahavija, što znači da je poznati izraelski menadžer najuticajnija osoba u izboru budućeg Andrijinog kluba.

Skoro izvesni dolazak Andrije Živkovića u Valensiju poklapa se sa najavama rukovodstva ovog kluba da oforme mladi tim, koji bi dugo igrao na okupu i naredne sezone napravio pomak, kako u Primeri tako i Ligi šampiona (ukoliko prebrodi kvalifikacije). Već su stigli 22-godišnji Andre Gomeš iz Benfike (prošle sezone igrao za crno-bele kao pozajmljen igrač), kao i Rodrigo Kajo iz Sao Paula (petogodišnji ugovor), a naredni potpis trebalo bi da stavi upravo Živković.

Osim njega, Valensija juri i mladog Brazilca Danila Barbosu, zadnjeg veznog Brage, koji je kao kapiten predvodio Brazilce u finalu Mundijalita protiv Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar