ЕП до 21 - ''Орлићи'': Данска мора пасти!

Фудбалери младе фудбалске репрезентације Србије после убедљивог пораза од Чешке нису погнули главе. Верују да могу!

Фудбал 22.06.2015 | 09:00
ЕП до 21 - ''Орлићи'': Данска мора пасти!

Баш им није требало да нам у суботу покваре онако леп дан. Након што су њихове млађе колеге, из репрезентације У20 донели неописиву срећу и славље Србији освајањем титуле првака света, они су изашли на терен, у другом мечу на Европском првенству у Чешкој.

После нерешеног исхода меча против Немачке (1:1), веровали смо да старији "орлићи" могу и против домаћина турнира до доброг резултата. Али, авај. Да голман Марко Дмитровић није био онако расположен да брани, "орлићи" би претпрели катастрофу. Додуше, ни после 0:4 не може да се говори о било чему другом, осим о дебаклу.

Али, срећна околност је да није све изгубљено. А наши фудбалери верују да могу и да није све изгубљено.

На устима свих је ова порука - Данска мора да падне!

"На ЕП мотивација не сме да недостаје. Ово се доживљава можда једном у животу. Није било лако ни доћи овде на завршни турнир. Ниједан играч овде није дошао овде у Чешку ради реда. Част нам је да представљамо своју земљу. Ова екипа је у претходне две и по године неколико пута се издизала кад су нас сви отписивали. Можемо да се погледамо међу собом у очи. Имамо квалитет да победимо Данску. Побеђивали смо и много јаче тимове од селекције Данске. Само је битно да ми будемо на свом нивоу. У том случају можемо све да победимо", рекао је голман Марко Дмитровић на конференцији за новинаре.

И бек српског тима, Немања Петровић готово са неверицом прича о лошем издању против Чешке и признаје да би што пре да заборави тих 90 минута.

"Атмосфера се није мењала без обзира на пораз. Не бих се много враћао на утакмицу против Чешке. Горак је укус, али морамо да мислимо на будућност. Пред нама је најбитнија утакмица, против Данске. Преко тог противника можемо до нашег циља, наравно, ако се поклопе још неке коцкице и због тога морамо да останемо позитивни".

Славољуб Срнић сматра да су критике после убедљивог пораза од Чешке оправдане, ал ии наглашава веру у позитиван крајњи исход учешћа на ЕП у Чешкој.

"Свако може да има лош дан, нама се то управо догодило против Чешке. Изгледало је као да су чешки фудбалери много више желели победу од нас. Њихов брз гол као да нас је збунио, упали смо у неку врсту конфузију из које до краја меча нисмо успели да се вратимо. Истина је да можемо много више. Утисак је да су све екипе на првенству приближног квалитета, бар тако показују резултати у прва два кола".

У поподневним сатима одржан је први од предвиђена два тренинга у склопу припрема за утакмицу трећег кола групне фазе такмичења, против селекције Данске (уторак, 23. јун, стадион “Летна”, 20.45).

Коментари / 0

Оставите коментар