EP do 21 - ''Orlići'': Danska mora pasti!

Fudbaleri mlade fudbalske reprezentacije Srbije posle ubedljivog poraza od Češke nisu pognuli glave. Veruju da mogu!

Fudbal 22.06.2015 | 09:00
EP do 21 - ''Orlići'': Danska mora pasti!

Baš im nije trebalo da nam u subotu pokvare onako lep dan. Nakon što su njihove mlađe kolege, iz reprezentacije U20 doneli neopisivu sreću i slavlje Srbiji osvajanjem titule prvaka sveta, oni su izašli na teren, u drugom meču na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Posle nerešenog ishoda meča protiv Nemačke (1:1), verovali smo da stariji "orlići" mogu i protiv domaćina turnira do dobrog rezultata. Ali, avaj. Da golman Marko Dmitrović nije bio onako raspoložen da brani, "orlići" bi pretpreli katastrofu. Doduše, ni posle 0:4 ne može da se govori o bilo čemu drugom, osim o debaklu.

Ali, srećna okolnost je da nije sve izgubljeno. A naši fudbaleri veruju da mogu i da nije sve izgubljeno.

Na ustima svih je ova poruka - Danska mora da padne!

"Na EP motivacija ne sme da nedostaje. Ovo se doživljava možda jednom u životu. Nije bilo lako ni doći ovde na završni turnir. Nijedan igrač ovde nije došao ovde u Češku radi reda. Čast nam je da predstavljamo svoju zemlju. Ova ekipa je u prethodne dve i po godine nekoliko puta se izdizala kad su nas svi otpisivali. Možemo da se pogledamo među sobom u oči. Imamo kvalitet da pobedimo Dansku. Pobeđivali smo i mnogo jače timove od selekcije Danske. Samo je bitno da mi budemo na svom nivou. U tom slučaju možemo sve da pobedimo", rekao je golman Marko Dmitrović na konferenciji za novinare.

I bek srpskog tima, Nemanja Petrović gotovo sa nevericom priča o lošem izdanju protiv Češke i priznaje da bi što pre da zaboravi tih 90 minuta.

"Atmosfera se nije menjala bez obzira na poraz. Ne bih se mnogo vraćao na utakmicu protiv Češke. Gorak je ukus, ali moramo da mislimo na budućnost. Pred nama je najbitnija utakmica, protiv Danske. Preko tog protivnika možemo do našeg cilja, naravno, ako se poklope još neke kockice i zbog toga moramo da ostanemo pozitivni".

Slavoljub Srnić smatra da su kritike posle ubedljivog poraza od Češke opravdane, al ii naglašava veru u pozitivan krajnji ishod učešća na EP u Češkoj.

"Svako može da ima loš dan, nama se to upravo dogodilo protiv Češke. Izgledalo je kao da su češki fudbaleri mnogo više želeli pobedu od nas. Njihov brz gol kao da nas je zbunio, upali smo u neku vrstu konfuziju iz koje do kraja meča nismo uspeli da se vratimo. Istina je da možemo mnogo više. Utisak je da su sve ekipe na prvenstvu približnog kvaliteta, bar tako pokazuju rezultati u prva dva kola".

U popodnevnim satima održan je prvi od predviđena dva treninga u sklopu priprema za utakmicu trećeg kola grupne faze takmičenja, protiv selekcije Danske (utorak, 23. jun, stadion “Letna”, 20.45).

Komentari / 0

Ostavite komentar