Ф1: Розберг побједио у Аустрији!

Возач Мерцедеса Нико Розберг победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Аустрије и смањио заостатак у генералном пласману за Луисом Хамилтоном.

Остали спортови 21.06.2015 | 16:45
Ф1: Розберг побједио у Аустрији!

Розберг је до треће победе у сезони, а једанаесте у каријери дошао у времену од 1:30:16,930 сата.

Он је на самом старту, у првој кривини обишао Хамилтона и до краја је сигурном вожњом остварио победу и заостатак за клупским колегом смањио на 10 бодова.

Друго место заузео је Луис Хамилтон, а трећи кроз циљ прошао је возач Вилијамса Фелипе Маса.

Возач Ферарија Себастијан Фетел заузео је четврто место, пети је био Валтери Ботас из Вилијамса, а шести кроз циљ прошао је Нико Хилкенберг из Форс Индије. Бодове су још освојили Пастор Малдонадо из Лотуса, Макс Верштапен из екипе Торо Росо, Серхио Перес из Форс Индије и возач Ред Була Данијел Рикардо.

Розберг је добро стартовао, већ на почетку је обишао Хамилтона, који је покушао да врати вођство, али је немачки возач успео да се одбрани. Недуго затим на стазу је изашло сигурносно возило због судара у другој кривини возача Ферарија Кимија Раиконена и Ферананда Алонса из Мекларена.

Мекларенов болид "попео" се на Фераријев, а обојица возача су неповређени изашли из уништених возила. У седмом кругу "сејфти кар" је изашао са стазе, а Розберг је убрзо стекао 1,5 секунди предности над клупским колегом.

Розберг је на 2,4 секунде предности држао Хамилтона, који није имао већих проблема са трећепласираним Фетелом. Розберг је наставио добро да вози, имао је и четири секунде предности, али је погрешио, на тренутак је изашао са стазе, па је у 35. кругу морао на замену гума у бокс.

Хамилтон је тада преузео прво место, али је круг касније отишао у бокс, па се на стазу вратио иза клупског колеге. Актуелни светски шампион је добио казну од пет секунди због неправилног изласка из бокса.

У тим тренуцима добро је возио Маса, који је искористио лош посао у боксу Ферарија и преузео треће место од Фетела. Розберг је увећавао предност на челу и лако је сачувао до краја, а велику борбу за треће место водили су Маса и Фетел, а Бразилац је успео да сачува позицију.

У завршници трке добро је возио Малдонадо, који је претицао противнике и на крају заузео седмо место, а добар резултат направила је и Форс Индија, чји су возачи Хилкенберг и Перес освојили бодове, укупно 10.
Наредна трка у шампионату на програму је 5. јула на стази Силверстон, за Велику награду Велике Британије.

Резултати:
1. Нико Розберг (Немачка, Мерцедес) 1:30:16.930 сата
2. Луис Хамилтон (В. Британија, Мерцедес) +00:08.800
3. Фелипе Маса (Бразил, Вилијамс) 00:17.573
4. Себастијан Фетел (Немачка, Ферари) 00:18.181
5. Валтери Боттас (Финска, Вилијамс) 00:53.604
6. Нико Хулкенберг (Немачка, Форс Индија) 01:04.075
7. Пастор Малдонадо (Венецуела, Лотус) 1 круг
8. Макс Верстапен (Холандија, Торо Росо) 1 круг
9. Серхио Перез (Мексико, Форс Индија) 1 круг
10. Данијел Рикардо (Аустралија, Ред Бул) 1 круг

Коментари / 0

Оставите коментар