Наполи довео "новог Пирла"!

Његове лопте имају очи! Прошле сезоне Валдифјори је био најкреативнији везни фудбалер Серије А – уписао је седам асистенција, а својим саиграчима наместио је невероватних 90 гол-шанси!!

Фудбал 22.06.2015 | 10:00
Наполи довео "новог Пирла"!

Наполи је коначно договорио дуго жељено појачање за следећу сезону! Већ се све полако претварало у праву сапуницу, али Мирко Валдифјори ипак је потписао за клуб са Сан Паола. То је са одушевљењем јавио газда Аурелијо Де Лаурентис.
„Добродошао Валдифиори, први део новог Наполија“, поручио је Де Лаурентис.

Валдифјори је донедавно био непознат широј италијанској фудбалској јавности, будући да је годинама играо у 2. лиги. Међутим, улазак Емполија у елитни ранг донео му је прилику на великој позорници, што је он оберучке прихватио. Прошле сезоне Валдифјори је био најкреативнији везни фудбалер Серије А – уписао је седам асистенција, а својим саиграчима наместио је невероватних 90 гол-шанси! Многи његову игру успоређују са игром Андрее Пирла, а у 29. години добио је и позив за италијанску репрезентацију.

Процјењује се да га је Наполи платио између 5.500.000 и 6.500.000 евра, а потписаће четверогодишњи уговор. Његовим доласком најзадовољнији ће бити Маурицијо Сари, нови тренер Наполија, који је Валдифјорија претходне три године тренирао у Емполију.

Коментари / 0

Оставите коментар