Napoli doveo "novog Pirla"!

Njegove lopte imaju oči! Prošle sezone Valdifjori je bio najkreativniji vezni fudbaler Serije A – upisao je sedam asistencija, a svojim saigračima namestio je neverovatnih 90 gol-šansi!!

Fudbal 22.06.2015 | 10:00
Napoli doveo "novog Pirla"!

Napoli je konačno dogovorio dugo željeno pojačanje za sledeću sezonu! Već se sve polako pretvaralo u pravu sapunicu, ali Mirko Valdifjori ipak je potpisao za klub sa San Paola. To je sa oduševljenjem javio gazda Aurelijo De Laurentis.
„Dobrodošao Valdifiori, prvi deo novog Napolija“, poručio je De Laurentis.

Valdifjori je donedavno bio nepoznat široj italijanskoj fudbalskoj javnosti, budući da je godinama igrao u 2. ligi. Međutim, ulazak Empolija u elitni rang doneo mu je priliku na velikoj pozornici, što je on oberučke prihvatio. Prošle sezone Valdifjori je bio najkreativniji vezni fudbaler Serije A – upisao je sedam asistencija, a svojim saigračima namestio je neverovatnih 90 gol-šansi! Mnogi njegovu igru uspoređuju sa igrom Andree Pirla, a u 29. godini dobio je i poziv za italijansku reprezentaciju.

Procjenjuje se da ga je Napoli platio između 5.500.000 i 6.500.000 evra, a potpisaće četverogodišnji ugovor. Njegovim dolaskom najzadovoljniji će biti Mauricijo Sari, novi trener Napolija, koji je Valdifjorija prethodne tri godine trenirao u Empoliju.

Komentari / 0

Ostavite komentar