Сјајни Дуци не да прво мјесто!

Српски аутомобилски ас и после трке у Словачкој лидер у генералном пласману ЕТЦЦ. У две трке - победа и треће место.

Остали спортови 21.06.2015 | 14:45
Сјајни Дуци не да прво мјесто!

Некако смо навикли на лепе вести из српског спорта ових дана...

Ево и нове: Душан Борковић , возач НИС Петрол рацинг тима задржао је водеће место у генералном пласману ЕТЦЦ након победе и трећег места на Словакиарингу.

Дуца је у Словачкој освојио укупно 17 бодова (треће место у првој и победа у другој трци), што му је на генералној лествици донело укупно 35 бодова.

У првој трци Борковић је имао најбрже кругове током целе трке, као и најбрже све секторе. Очекивани проблеми при летећем старту због вишка килаже које је морао да носи по правилима су га уназадили, а и поломљени сплитер му је веома одмогао па је трку завршио на трећој позицији са освојених шест бодова.

Борковић је водио жестоке битке током прве трке са великом групом возача. Управо због тога, Чех Петр Фулин успео је да одмакне и осигура себи лагодну вожњу до победе, међутим, непоколебљиви Борковић издржао је и ситуације кад су га претицали и до краја трке престизао једног по једног конкурента за коначно треће место.

Другу трку је Борковић започео са шесте позиције, али је одличним стартом одмах избио на трећу позицију и убрзо и престигао Фистера за другу, након чега је на стазу изашао сафетy цар због излетања Битера са стазе и на кратко зауставио трку.Борковић овог пута није дозволио да му ико превише побегне, брзо је ухватио прикључак за водећим Јостом и онда маниром искусног возача чекао свој тренутак. Он је уследио у шестом кругу, кад је Борковић маневром за препричавање престигао првопласираног и уз овације публике избио на чело.

Остатак трке показао је колико је Борковић психички јак, пошто ниједног тренутка није дозволио да га ико угрози на путу до друге овосезонске победе у ЕТЦЦ.

"Не могу да не будем задовољан после Словачке. Велики проблем ми је направило пуцање гуме у квалификацијама, али сам ипак успео и ту да освојим један бод. Словакиаринг је стаза позната по брзом трошењу гума, али као добра за претицања и мислим да сам то максимално искористио. На трци сам знао да ће бити теже због додате килаже, да ће да ме поједу на летећем старту и то се и десило.У првој трци сам покупио нешто на стази и пукао ми је сплитер у потпуности, што је довело до тога да нисам имао пријањање предњег дела аутомобила. Само сам гледао да сачувам гуме. Мој тим је успео да ми поправи ауто за другу трку, напео сам се у првих пар кругова, избио на прво место и направио довољну разлику да мирно извезем трку до краја. Захваљујем се мом сјајном НИС Петрол бy Б3 рацинг тиму, спонзорима и навијачима. Србија је и даље прва на европском аутомобилском трону и то је за мене најважније у овом тренутку", рекао је Борковић после трке.

Следећи тркачки викенд српског шампиона очекује већ 27. и 28. јуна у Француској на стази Пол Рикард.

Коментари / 0

Оставите коментар