Јапанци кажу: Нисмо дали мито за СП 2002.!

Фудбалски савез Јапана негирао је наводе да је дао мито Фудбалској федерацији Јужне Америке, како би јој захвалио на подршци у кандидатури за домаћина СП 2002.

Фудбал 21.06.2015 | 18:00
Јапанци кажу: Нисмо дали мито за СП 2002.!

Шпански медији пренели су да је ЈФА 2000. године платио 1,5 милиона долара челницима Цонмебол у знак захвалности на подршци Јапану у кандидатури Светског првенства, чији је био домаћин са Јужном Корејом 2002. године.

"То је немогуће. У то време нисмо имали толико новца на располагању. Јапан је 1996. изабран за ко-домаћина, па би то било непотребно трошење новца", рекао је почасни председник ЈФА Јунђи Огура, пренели су јапански медији.

После "тесне" трке 1996. године, за домаћина Мундијала 2002. године изабрани су Јапан и Јужна Кореја. Председник ЈФА Кунија Даини рекао је да ће Савез проверити наводе шпанских медија о могућем миту.

Анонимни извор рекао је листу АС да је бивши почасни председник ЈФА Кен Наганума платио бившем челнику Цонмебол 1,5 милиона долара.

Према тим наводима, тадашњи председник Цонмебол Парагвајац Николас Леос је на свој рачун уплатио 1,2 милиона долара, а остатак новца добили су тадашњи генерални секретар те федерације Едуардо Делука и посредница између Цонембол и Фифе Зорана Данис.

"Никада нисам чуо ту причу. Ништа не знам и немам шта да кажем о томе", рекао је потпредседник ЈФА и члан извршног комитета Фифе Козо Ташима.

Парагвајско правосуђе ставило је Леоса почетком месеца у кућни притвор, пошто истражује његову умешаност у корупционашки скандал у Фифи.

Коментари / 0

Оставите коментар