Japanci kažu: Nismo dali mito za SP 2002.!

Fudbalski savez Japana negirao je navode da je dao mito Fudbalskoj federaciji Južne Amerike, kako bi joj zahvalio na podršci u kandidaturi za domaćina SP 2002.

Fudbal 21.06.2015 | 18:00
Japanci kažu: Nismo dali mito za SP 2002.!

Španski mediji preneli su da je JFA 2000. godine platio 1,5 miliona dolara čelnicima Conmebol u znak zahvalnosti na podršci Japanu u kandidaturi Svetskog prvenstva, čiji je bio domaćin sa Južnom Korejom 2002. godine.

"To je nemoguće. U to vreme nismo imali toliko novca na raspolaganju. Japan je 1996. izabran za ko-domaćina, pa bi to bilo nepotrebno trošenje novca", rekao je počasni predsednik JFA Junđi Ogura, preneli su japanski mediji.

Posle "tesne" trke 1996. godine, za domaćina Mundijala 2002. godine izabrani su Japan i Južna Koreja. Predsednik JFA Kunija Daini rekao je da će Savez proveriti navode španskih medija o mogućem mitu.

Anonimni izvor rekao je listu AS da je bivši počasni predsednik JFA Ken Naganuma platio bivšem čelniku Conmebol 1,5 miliona dolara.

Prema tim navodima, tadašnji predsednik Conmebol Paragvajac Nikolas Leos je na svoj račun uplatio 1,2 miliona dolara, a ostatak novca dobili su tadašnji generalni sekretar te federacije Eduardo Deluka i posrednica između Conembol i Fife Zorana Danis.

"Nikada nisam čuo tu priču. Ništa ne znam i nemam šta da kažem o tome", rekao je potpredsednik JFA i član izvršnog komiteta Fife Kozo Tašima.

Paragvajsko pravosuđe stavilo je Leosa početkom meseca u kućni pritvor, pošto istražuje njegovu umešanost u korupcionaški skandal u Fifi.

Komentari / 0

Ostavite komentar