Квинс: Мари добио Троицког послије два дана!

Српски тенисер Виктор Троицки није успео да се пласира у финале АТП турнира у Квинсу, пошто је у два дана поражен од Британца Ендија Марија.

Тенис 21.06.2015 | 14:00
Квинс: Мари добио Троицког послије два дана!

У мечу који је због кише морао да буде настављен у недељу Троицки је одиграо веома добро, али је поражен од првог носиоца са 6:3, 7:6 (7-4).

Сусрет двојице тенисера прекинут је због кише већ у првом сету, а временске прилике нису дозволиле да буде настављен у суботу.Мари ће од 15.25х морати да игра и финале против Кевина Андерсона.

У тренутку прекида Мари је при резултату 3:3 имао брејк шансу, након што је Троицки повредио раме. Српски тенисер опоравио се после указане помоћи, али је у том тренутку почела да пада киша, па је меч прекинут.

Настављен је у недељу, Троицки је спасао брејк лопту асом, али је онда изгубио девет везаних поена што је противнику било довољно да освоји први сет. У другом је Србин први стигао до брејка - није успео да га сачува, па је Енди кроз тај брејк обезбедио тријумф.

Троицки је самим пласманом у полуфинале остварио велики успех, али је изгубио и седми међусобни дуел са Шкотом, па ће од понедељка бити 24. играч света.

Ток меча:

Српски тенисер добро је почео меч. Наставио је са одличним сервирањем из прошлих дуела и без већих проблема је добио уводна два сервис гема - 2:1. Виктор се одлично држао до седмог гема, када је доживео велику непријатност.

Српски тенисер је код 40:40 пожртвовано покушао да се баци на траву и дође до поена, а приликом пада повредио је лево раме, па му се указивала медицинска помоћ.

Даловало је да се Троицки опоравио после указане помоћи, али је у том тренутку почела киша. Наставак је почео одличним сервисом којим је Виктор спасао брејк лопту, али је Мари везао два сјајна поена и направио брејк за 4:3. После тог гема Британац је освојио 11 од 12 следећих поена и брзо повео са 1-0 у сетовима.

Пошто је одлично почео данашњи део меча Енди је мало попустио на старту другог дела игре, што је Виктору омогућило да дође до брејк прилике. Ипак, српски играч је тада лоптицу погодио рамом, она је отишла у аут, после чега је Мари два пута добро одсервирао за 1:0. Трећи тенисер планете наставио је са притиском, одиграо неколико сјајних поена, али је Троицки био смирен и сервисом спасао прилику за брејк. После четири изједначења и две слабе одлуке линијског судије успео је да се извуче на 1:1.

Обојица су лако освојила по следећи гем, када је Мари при резултату 2:2 направио три грешке и омогућио исто толико шанси противнику. Међутим, Виктор је био пасиван и пропустио све три. Тада је његов сервис стао, Троицки је два пута напао и коначно дошао до брејка. Лагано је одсервирао у следећем гему за потврду брејка - 4:2.

Иако је погодио неколико сјајних удараца Троицки је дозволио ривалу да се врати у меч, а брејк је поклонио очајним волејем на мрежи. После тога сервери су били сигурни, па је Мари повео са 6:5. Отишло се у тај брејк где је Троицки имао предност, али је испустио и Мари је славио са 7:4.

Коментари / 0

Оставите коментар