Kvins: Mari dobio Troickog poslije dva dana!

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Kvinsu, pošto je u dva dana poražen od Britanca Endija Marija.

Tenis 21.06.2015 | 14:00
Kvins: Mari dobio Troickog poslije dva dana!

U meču koji je zbog kiše morao da bude nastavljen u nedelju Troicki je odigrao veoma dobro, ali je poražen od prvog nosioca sa 6:3, 7:6 (7-4).

Susret dvojice tenisera prekinut je zbog kiše već u prvom setu, a vremenske prilike nisu dozvolile da bude nastavljen u subotu.Mari će od 15.25h morati da igra i finale protiv Kevina Andersona.

U trenutku prekida Mari je pri rezultatu 3:3 imao brejk šansu, nakon što je Troicki povredio rame. Srpski teniser oporavio se posle ukazane pomoći, ali je u tom trenutku počela da pada kiša, pa je meč prekinut.

Nastavljen je u nedelju, Troicki je spasao brejk loptu asom, ali je onda izgubio devet vezanih poena što je protivniku bilo dovoljno da osvoji prvi set. U drugom je Srbin prvi stigao do brejka - nije uspeo da ga sačuva, pa je Endi kroz taj brejk obezbedio trijumf.

Troicki je samim plasmanom u polufinale ostvario veliki uspeh, ali je izgubio i sedmi međusobni duel sa Škotom, pa će od ponedeljka biti 24. igrač sveta.

Tok meča:

Srpski teniser dobro je počeo meč. Nastavio je sa odličnim serviranjem iz prošlih duela i bez većih problema je dobio uvodna dva servis gema - 2:1. Viktor se odlično držao do sedmog gema, kada je doživeo veliku neprijatnost.

Srpski teniser je kod 40:40 požrtvovano pokušao da se baci na travu i dođe do poena, a prilikom pada povredio je levo rame, pa mu se ukazivala medicinska pomoć.

Dalovalo je da se Troicki oporavio posle ukazane pomoći, ali je u tom trenutku počela kiša. Nastavak je počeo odličnim servisom kojim je Viktor spasao brejk loptu, ali je Mari vezao dva sjajna poena i napravio brejk za 4:3. Posle tog gema Britanac je osvojio 11 od 12 sledećih poena i brzo poveo sa 1-0 u setovima.

Pošto je odlično počeo današnji deo meča Endi je malo popustio na startu drugog dela igre, što je Viktoru omogućilo da dođe do brejk prilike. Ipak, srpski igrač je tada lopticu pogodio ramom, ona je otišla u aut, posle čega je Mari dva puta dobro odservirao za 1:0. Treći teniser planete nastavio je sa pritiskom, odigrao nekoliko sjajnih poena, ali je Troicki bio smiren i servisom spasao priliku za brejk. Posle četiri izjednačenja i dve slabe odluke linijskog sudije uspeo je da se izvuče na 1:1.

Obojica su lako osvojila po sledeći gem, kada je Mari pri rezultatu 2:2 napravio tri greške i omogućio isto toliko šansi protivniku. Međutim, Viktor je bio pasivan i propustio sve tri. Tada je njegov servis stao, Troicki je dva puta napao i konačno došao do brejka. Lagano je odservirao u sledećem gemu za potvrdu brejka - 4:2.

Iako je pogodio nekoliko sjajnih udaraca Troicki je dozvolio rivalu da se vrati u meč, a brejk je poklonio očajnim volejem na mreži. Posle toga serveri su bili sigurni, pa je Mari poveo sa 6:5. Otišlo se u taj brejk gde je Troicki imao prednost, ali je ispustio i Mari je slavio sa 7:4.

Komentari / 0

Ostavite komentar