Србац: Помоћ за вишечлане породице

Представници Ронилачког клуба „Жабац“ из Српца Милорад Лепир и Срђан Крагуљ данас су посјетили пет вишечланих породица у овој општини које живе у тешким социјалним условима и том приликом уручили пакете помоћи са храном и хигијенским средствима у вриједности од по стотину марака.

Република Српска 21.06.2015 | 13:12
Србац: Помоћ за вишечлане породице

Средства за ову помоћ србачки „рониоци“ су обезбједили организовањем хуманитарне “Џипијаде” на планини Мотајица на којој је учествовало 35 возила из: Бањалуке, Градишке, Лакташа, Козарске Дубице и Српца са 75 љубитеља овог екстремног спорта.

Након подмирења свих трошкова манифестације, остало је 495 КМ које су намјењене у хуманитарне сврхе. На приједлог Центра за социјални рад Србац пакете су добили: Дарио Јареб из Кладара, Видосав Митровић и Миља Јовановић из Малих Ситнеша, Јасмина Хускић из Српца и Мара Грујић из Кукуља, који имају осамнаесторо дјеце.

Мара Грујић, која са сином Стефаном, учеником осмог разреда, живи у туђој кући без струје и воде обрадовала се добијеном помоћи.

“Помоћ је заиста дошла у оправо вријеме, јер сам сада безбрижна бар мјесец дана”, каже Мара, која је изразила велику захвалност Ронилачком клубу „Жабац“ из Српца. Због дуга претходног корисника од 190 КМ, додаје, не може да прикључи струју.

Обрадовао се и Видосав Митровић, који има четворо дјеце и болесну супругу, као и самохрана мајка једног дјетета Јасмина Хускић. А Миља Јовановић је пресрећна, јер сада има и кров над главом.

“Добили смо кућу из програма за збрињавање Рома; нисам више у брвнари окруженој водом и блатом. Хвала добрим људима, а посебно овом клубу на помоћи за моје четворо дјеце”, одушевљена је Миља.

“Многи су се чудили што смо баш ми организовали хуманитарну “Џипијаду”. Жељели смо да покажемо да се на разне начине могу организовати хуманитарне акције у корист оних којима је помоћ потребна и у томе смо у потпуности успјели”, каже предсједник РК „Жабац“ Милорад Лепир.

“Помоћ је симболична, али корисна за ове породице и акција може да послужи као примјер другима да нешто слично организују”, додаје Лепир.

(Аутор: Саво Кесер)

Коментари / 0

Оставите коментар