Srbac: Pomoć za višečlane porodice

Predstavnici Ronilačkog kluba „Žabac“ iz Srpca Milorad Lepir i Srđan Kragulj danas su posjetili pet višečlanih porodica u ovoj opštini koje žive u teškim socijalnim uslovima i tom prilikom uručili pakete pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima u vrijednosti od po stotinu maraka.

Republika Srpska 21.06.2015 | 13:12
Srbac: Pomoć za višečlane porodice

Sredstva za ovu pomoć srbački „ronioci“ su obezbjedili organizovanjem humanitarne “Džipijade” na planini Motajica na kojoj je učestvovalo 35 vozila iz: Banjaluke, Gradiške, Laktaša, Kozarske Dubice i Srpca sa 75 ljubitelja ovog ekstremnog sporta.

Nakon podmirenja svih troškova manifestacije, ostalo je 495 KM koje su namjenjene u humanitarne svrhe. Na prijedlog Centra za socijalni rad Srbac pakete su dobili: Dario Jareb iz Kladara, Vidosav Mitrović i Milja Jovanović iz Malih Sitneša, Jasmina Huskić iz Srpca i Mara Grujić iz Kukulja, koji imaju osamnaestoro djece.

Mara Grujić, koja sa sinom Stefanom, učenikom osmog razreda, živi u tuđoj kući bez struje i vode obradovala se dobijenom pomoći.

“Pomoć je zaista došla u opravo vrijeme, jer sam sada bezbrižna bar mjesec dana”, kaže Mara, koja je izrazila veliku zahvalnost Ronilačkom klubu „Žabac“ iz Srpca. Zbog duga prethodnog korisnika od 190 KM, dodaje, ne može da priključi struju.

Obradovao se i Vidosav Mitrović, koji ima četvoro djece i bolesnu suprugu, kao i samohrana majka jednog djeteta Jasmina Huskić. A Milja Jovanović je presrećna, jer sada ima i krov nad glavom.

“Dobili smo kuću iz programa za zbrinjavanje Roma; nisam više u brvnari okruženoj vodom i blatom. Hvala dobrim ljudima, a posebno ovom klubu na pomoći za moje četvoro djece”, oduševljena je Milja.

“Mnogi su se čudili što smo baš mi organizovali humanitarnu “Džipijadu”. Željeli smo da pokažemo da se na razne načine mogu organizovati humanitarne akcije u korist onih kojima je pomoć potrebna i u tome smo u potpunosti uspjeli”, kaže predsjednik RK „Žabac“ Milorad Lepir.

“Pomoć je simbolična, ali korisna za ove porodice i akcija može da posluži kao primjer drugima da nešto slično organizuju”, dodaje Lepir.

(Autor: Savo Keser)

Komentari / 0

Ostavite komentar