Толе: Будите стрпљиви! Стижу бољи дани за А тим!

Председник ФСС сматра да "орлићи" нису случајно у Новом Зеланду постали шампиони света.

Фудбал 21.06.2015 | 22:20
Толе: Будите стрпљиви! Стижу бољи дани за А тим!

У-20 репрезентација Србије, шампион света, улила је нову наду љубитељима фудбала у нашој земљи.

"Орлићи" Вељка Пауновића победили су Бразил на Новом Зеланду, освојили титулу Мундијалита и обрадовали целу нацију. Председник ФСС Томислав Караџић насмејан је причао у суботу о том резултату.

"Остварили су успех који ће бити тешко поновити и ништа лепше нашим људима и нашем народу нису могли да подаре. Посебно је значајан њихов дар, јер је побеђен велики ривал. Вероватно Бразил има регистрованих играча колико Србија становника, али када имате сјајну генерацију и таленте, када имате програмиран и стручан рад, кад знате шта хоћете, кад се борите до задње секунде, онда и мање земље, мањи савези и репрезентације долазе до оваквог успеха", изјавио је Караџић.

Први човек српског фудбала неколико је пута поновио да је јако захвалан златним "орлићима", селектору Пауновићу и свима који су чинили експедицију шампиона света на Новом Зеланду.

"Као и сваки грађанин Србије - поносан сам и желим да нашим момцима, селектору Пауновићу, директорима Мркели и Милошевићу честитам велики резултат који по мени, када су се смириле емоције, можда и није случајан", рекао је Караџић.

Председник ФСС потом је истакао значај изградње Куће фудбала у Старој Пазови за сјајне резултате наших младих селекција протеклих година.

"Уложен је огроман, мукотрпан рад, уз огромна улагања, изграђен је тренажни центар, који је вероватно и основа за ове резултате младих селекција, од којих је познато да немамо никаквих прихода. Јасно је доказано да та инвестиција није била реализована улудо, да није бачен новац".

Према Караџићевом мишљењу, врло брзо ће и сениори почети да нас радују.

"Србија у две младе селекције има такав потенцијал да ће врло брзо и А селекција бележити сјајне резултате, на задовољство наших људи. Тражим само мало стрпљења, да пристигну ови млади момци, а сигурно је да ти бољи дани долазе", поручио је Караџић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гиле

21.06.2015 20:29

Имамо ми у Р.српској слицног демагога са истим бајкама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Чворовић

21.06.2015 21:23

По најави вести "стижу бољи дани за А тим" ја помислих Толе дао оставку, иде у пензију или тако нешто слично, кад оно трт Милојка. Јадна Србија свашта и она мора да трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

22.06.2015 04:24

Сад ће остати доживотни, сјећам се да је слично причао и 2006. Кад су млади играли полуфинале, а сениори газени од Холандије, Обале слоноваче, Аргентине,па 2007. Млади у финалу, њему свануло,иста прича, па пласман у Јужну Африку, опет Толе заслужан,па ево и сада, тај човјек као да је присвојио Савез. Каква генерација испари, а можда и двије под његовим руководјењем. Имамо и сада 2-3 играча у А тиму, 5-6 у овом тиму у Чешкој, Јовића, Ристића и још понеког што тренутно нису тамо,те ове шампионе на путу кући, ако се то не искористи треба га на ломачу. Само селектор који зна све то упаковати и извести на прави пут. Дакле Антић, Станковић или сл.

ОДГОВОРИТЕ