Tole: Budite strpljivi! Stižu bolji dani za A tim!

Predsednik FSS smatra da "orlići" nisu slučajno u Novom Zelandu postali šampioni sveta.

Fudbal 21.06.2015 | 22:20
Tole: Budite strpljivi! Stižu bolji dani za A tim!

U-20 reprezentacija Srbije, šampion sveta, ulila je novu nadu ljubiteljima fudbala u našoj zemlji.

"Orlići" Veljka Paunovića pobedili su Brazil na Novom Zelandu, osvojili titulu Mundijalita i obradovali celu naciju. Predsednik FSS Tomislav Karadžić nasmejan je pričao u subotu o tom rezultatu.

"Ostvarili su uspeh koji će biti teško ponoviti i ništa lepše našim ljudima i našem narodu nisu mogli da podare. Posebno je značajan njihov dar, jer je pobeđen veliki rival. Verovatno Brazil ima registrovanih igrača koliko Srbija stanovnika, ali kada imate sjajnu generaciju i talente, kada imate programiran i stručan rad, kad znate šta hoćete, kad se borite do zadnje sekunde, onda i manje zemlje, manji savezi i reprezentacije dolaze do ovakvog uspeha", izjavio je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala nekoliko je puta ponovio da je jako zahvalan zlatnim "orlićima", selektoru Paunoviću i svima koji su činili ekspediciju šampiona sveta na Novom Zelandu.

"Kao i svaki građanin Srbije - ponosan sam i želim da našim momcima, selektoru Paunoviću, direktorima Mrkeli i Miloševiću čestitam veliki rezultat koji po meni, kada su se smirile emocije, možda i nije slučajan", rekao je Karadžić.

Predsednik FSS potom je istakao značaj izgradnje Kuće fudbala u Staroj Pazovi za sjajne rezultate naših mladih selekcija proteklih godina.

"Uložen je ogroman, mukotrpan rad, uz ogromna ulaganja, izgrađen je trenažni centar, koji je verovatno i osnova za ove rezultate mladih selekcija, od kojih je poznato da nemamo nikakvih prihoda. Jasno je dokazano da ta investicija nije bila realizovana uludo, da nije bačen novac".

Prema Karadžićevom mišljenju, vrlo brzo će i seniori početi da nas raduju.

"Srbija u dve mlade selekcije ima takav potencijal da će vrlo brzo i A selekcija beležiti sjajne rezultate, na zadovoljstvo naših ljudi. Tražim samo malo strpljenja, da pristignu ovi mladi momci, a sigurno je da ti bolji dani dolaze", poručio je Karadžić.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gile

21.06.2015 20:29

Imamo mi u R.srpskoj slicnog demagoga sa istim bajkama .

ODGOVORITE
Name

Илија Чворовић

21.06.2015 21:23

По најави вести "стижу бољи дани за А тим" ја помислих Толе дао оставку, иде у пензију или тако нешто слично, кад оно трт Милојка. Јадна Србија свашта и она мора да трпи.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

22.06.2015 04:24

Sad će ostati doživotni, sjećam se da je slično pričao i 2006. Kad su mladi igrali polufinale, a seniori gazeni od Holandije, Obale slonovače, Argentine,pa 2007. Mladi u finalu, njemu svanulo,ista priča, pa plasman u Južnu Afriku, opet Tole zaslužan,pa evo i sada, taj čovjek kao da je prisvojio Savez. Kakva generacija ispari, a možda i dvije pod njegovim rukovodjenjem. Imamo i sada 2-3 igrača u A timu, 5-6 u ovom timu u Češkoj, Jovića, Ristića i još ponekog što trenutno nisu tamo,te ove šampione na putu kući, ako se to ne iskoristi treba ga na lomaču. Samo selektor koji zna sve to upakovati i izvesti na pravi put. Dakle Antić, Stanković ili sl.

ODGOVORITE