Овој петорки за две године под ногама Европа и свијет!

Момци, знате шта вам је чинити... Спасавајте ону „репрезентацију“! 

Фудбал 21.06.2015 | 09:30
Овој петорки за две године под ногама Европа и свијет!

Златним словима уписани у историју српског, европског и светског фудбала. Генерација каква се дешава једном у 100 година. Саткана од најфинијег материјала. Негде у ДНК им је урезана реч „шампиони“.

Показали су нам да и ми у Србији смемо и имамо право да се надамо нечему од овог прелепог спорта. Свака част свим осталим спортовима, али његово величанство фудбал нема конкуренцију. Срби воле фудбал!

Славили смо их пре две године када су у Литванији бацили Европу под ноге. Срушили су тада све предрасуде и најавили нам једно: Србија да се навикне на фудбалски транс! Европа није била круна, већ пролазна станица на путу ка светском трону. Тамо где су блистала фудбалска божанства Марадона, Роналдињо, Меси и компанија, тамо су данас угравирана имена момака од челика.

Новија историја не памти такву генерацију у свету фудбала омалдинских репрезентација. Ретке су иконе попут Луис Фига које су у фудбалу освојиле у омладинским категоријама и европску и светску круну.

Од данас у историји фудбала стоји пет имена. Предраг Рајковић, Немања Максимовић, Сергеј Милинковић Савић, Мијат Гаћиновић и Милош Вељковић. Петорица момака који у витринама имају светску и европску титулу. То немају ни Шпанци, ни Немци, ни Французи, да не причамо о Енглезима...

То што су нам ови момци приредили у последње две године, није никада нико откако се лопта закотрљала брдовитим Балканом. Купили су нас за сва времена. И кандидовали су се да једног дана, надамо се у скоријој будућности, преузму палицу у оном колективу који се зове А репрезентација.

Упркос томе што би их сада требало добронамерно саветовати да не журе, они ће сигурно успети да нам врате осмехе на лица и када постану Орлови. Ваљда нам је судбина прво наменила ову чашу жучи коју испијамо година. Ред је на чашу меда у режији фантастичне петорке.

Коментари / 0

Оставите коментар