Ovoj petorki za dve godine pod nogama Evropa i svijet!

Momci, znate šta vam je činiti... Spasavajte onu „reprezentaciju“! 

Fudbal 21.06.2015 | 09:30
Ovoj petorki za dve godine pod nogama Evropa i svijet!

Zlatnim slovima upisani u istoriju srpskog, evropskog i svetskog fudbala. Generacija kakva se dešava jednom u 100 godina. Satkana od najfinijeg materijala. Negde u DNK im je urezana reč „šampioni“.

Pokazali su nam da i mi u Srbiji smemo i imamo pravo da se nadamo nečemu od ovog prelepog sporta. Svaka čast svim ostalim sportovima, ali njegovo veličanstvo fudbal nema konkurenciju. Srbi vole fudbal!

Slavili smo ih pre dve godine kada su u Litvaniji bacili Evropu pod noge. Srušili su tada sve predrasude i najavili nam jedno: Srbija da se navikne na fudbalski trans! Evropa nije bila kruna, već prolazna stanica na putu ka svetskom tronu. Tamo gde su blistala fudbalska božanstva Maradona, Ronaldinjo, Mesi i kompanija, tamo su danas ugravirana imena momaka od čelika.

Novija istorija ne pamti takvu generaciju u svetu fudbala omaldinskih reprezentacija. Retke su ikone poput Luis Figa koje su u fudbalu osvojile u omladinskim kategorijama i evropsku i svetsku krunu.

Od danas u istoriji fudbala stoji pet imena. Predrag Rajković, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković Savić, Mijat Gaćinović i Miloš Veljković. Petorica momaka koji u vitrinama imaju svetsku i evropsku titulu. To nemaju ni Španci, ni Nemci, ni Francuzi, da ne pričamo o Englezima...

To što su nam ovi momci priredili u poslednje dve godine, nije nikada niko otkako se lopta zakotrljala brdovitim Balkanom. Kupili su nas za sva vremena. I kandidovali su se da jednog dana, nadamo se u skorijoj budućnosti, preuzmu palicu u onom kolektivu koji se zove A reprezentacija.

Uprkos tome što bi ih sada trebalo dobronamerno savetovati da ne žure, oni će sigurno uspeti da nam vrate osmehe na lica i kada postanu Orlovi. Valjda nam je sudbina prvo namenila ovu čašu žuči koju ispijamo godina. Red je na čašu meda u režiji fantastične petorke.

Komentari / 0

Ostavite komentar