Исламска држава је апсолутно зло

Председник Русије Владимир Путин рекао је у петак да је спреман да затражи од свог сиријског колеге Башара ал-Асада да се ангажује у процесу политичких промена у ратом захваћеној земљи, и навео да ће наставити да подржава свог савезника.

Свијет 20.06.2015 | 12:43
Исламска држава је апсолутно зло

"Спремни смо да наставимо рад са Асадом по питању његовог ангажовања у разговорима са "здравом" опозицијом, а у правцу политичких реформи, што је сасвим изводљиво", рекао је Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Русија је, напомиње АФП, у априлу била домаћин разговора представника сиријске владе и умерене сиријске опозиције, али одсуство кључних прогнаних опозиционих група значи да нема напретка у решењу сиријског конфликта.

Путин је рекао да ће Москва наставити да подржава владу у Дамаску, истичући страховање да ће Сирија проћи као Либија и Ирак уколико Асад оде са власти.

"Мислим да је та наша одлука добра и тешко је да се од нас очекује другачији став", рекао је Путин.

Он је истовремено позвао Запад да учини "додатне напоре у борби против апсолутног зла" а то је фундаментализам Исламске државе.

У рату у Сирији погинуло је висе од 230.000 људи, према мониторинг групама, а око половине становништва побегло је из својих домова.

Сукоб је почео 2011. године као мирољубив покрет за политичке промене а прерастао је у свеопшти рат на вишеструким фронтовима након што се влада брутално обрачунала са дисидентима, наводи АФП.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мики

20.06.2015 11:02

А Запад це помоци да се ИД јос ојацају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

20.06.2015 11:03

А Русија андјео ког нико не воли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.06.2015 14:20

Не воле је они који би да русе и пљацкају свуд по свијету а онда глуме миротворце.

Name

Попаy

20.06.2015 12:50

Пајо ти си сиријац да нијеер мозда андјео

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

20.06.2015 23:57

У слуцају Скандинавије та дрзава вец ради пуном паром. Зато им свима треба НАТО и лиценце то килл. за ЦИА, ФБИ. Окрутно али истина. Кад се покрене та маса гангстера само НАТО то мозе зауставити.

ОДГОВОРИТЕ