Да ли ће "Топлана" издржати губитке?

Бањалучка „Топлана“ је на крају прошле године исказала је губитак од 19,9 милиона КМ изнад висине капитала тог комуналног предузећа.

Република Српска 20.06.2015 | 11:34
Да ли ће "Топлана" издржати губитке?

Само у прошлој години „Топлана“ је исказала финансијски минус у пословању од око 6,8 милиона КМ, наводи се у ревизорском извјештају о раду у прошлој години овог бањалучког предузећа. 

Независна ревизорска кућа „Цонфида“ упозорила је у извјештају, који је објављен на Бањалучкој берзи, да је упитан даљи рад „Топлане“ због превеликих губитака. 

Чињенице о губитцима, како су навели, указују на постојање значајне неизвјесности која може да изазове сумњу у односу на способност „Топлане“ да послује по начелу сталности пословања. 

Међутим, руководство овог предузећа сматра да ће „Топлана“ на основу плана пословања и уз финансијску подршку већинског власника, града Бањалука, обезбједити неопходна средства за уредно измирење доспјелих обавеза. 

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

добој

20.06.2015 10:09

Компаније у РС-у све одреда у дуговима, топлане, рафинерије, термоелектране и рудници, дуг БиХ отпада у проценту 65% на РС, за то вријеме компаније у Федерацији се налазе на Форбсовим листама са годишњим профитом од 300 милиона евра (Хифа и Бинго), покренута Дита у Федерацији, од десет најуспјешнијих приватних компанија у БиХ, само једна је у Српској, минимална пензија код нас скоро за дупло мања него у Федерацији..али нас Баја лаже да је РС бољи дио БиХ, јер као просјечна плата је већа за чак 3 КМ него у Федерацији, сигуран сам да ту разлику у корист РС-а наберу запослени у влади и администрацији. Хоће ли нешто остати овом народу након Баје, или је то само тактика да БиХ остане Бошњацима, јер ваљда мисле ако нам униште егзистенцију да ћемо сами отићи из ове земље. Велика мука је Србина спопала, нек нам је Бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ