Da li će "Toplana" izdržati gubitke?

Banjalučka „Toplana“ je na kraju prošle godine iskazala je gubitak od 19,9 miliona KM iznad visine kapitala tog komunalnog preduzeća.

Republika Srpska 20.06.2015 | 11:34
Da li će "Toplana" izdržati gubitke?

Samo u prošloj godini „Toplana“ je iskazala finansijski minus u poslovanju od oko 6,8 miliona KM, navodi se u revizorskom izvještaju o radu u prošloj godini ovog banjalučkog preduzeća. 

Nezavisna revizorska kuća „Confida“ upozorila je u izvještaju, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, da je upitan dalji rad „Toplane“ zbog prevelikih gubitaka. 

Činjenice o gubitcima, kako su naveli, ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja može da izazove sumnju u odnosu na sposobnost „Toplane“ da posluje po načelu stalnosti poslovanja. 

Međutim, rukovodstvo ovog preduzeća smatra da će „Toplana“ na osnovu plana poslovanja i uz finansijsku podršku većinskog vlasnika, grada Banjaluka, obezbjediti neophodna sredstva za uredno izmirenje dospjelih obaveza. 

Izvor: Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

добој

20.06.2015 10:09

Компаније у РС-у све одреда у дуговима, топлане, рафинерије, термоелектране и рудници, дуг БиХ отпада у проценту 65% на РС, за то вријеме компаније у Федерацији се налазе на Форбсовим листама са годишњим профитом од 300 милиона евра (Хифа и Бинго), покренута Дита у Федерацији, од десет најуспјешнијих приватних компанија у БиХ, само једна је у Српској, минимална пензија код нас скоро за дупло мања него у Федерацији..али нас Баја лаже да је РС бољи дио БиХ, јер као просјечна плата је већа за чак 3 КМ него у Федерацији, сигуран сам да ту разлику у корист РС-а наберу запослени у влади и администрацији. Хоће ли нешто остати овом народу након Баје, или је то само тактика да БиХ остане Бошњацима, јер ваљда мисле ако нам униште егзистенцију да ћемо сами отићи из ове земље. Велика мука је Србина спопала, нек нам је Бог на помоћи

ODGOVORITE