Касиндолски батаљон дао 90 живота

Парастосом за погинуле борце и полагањем вијенаца на централно Спомен-обиљежје у Касиндолу данас је обиљежен Дан Касиндолског батаљона.

Република Српска 20.06.2015 | 11:15
Касиндолски батаљон дао 90 живота

Супруг Јеле Живковић био је припадник Касиндолског батаљона. Погинуо је 25. августа 1992. године у Которцу. Јела се са тугом сјећа дана када је изгубила супруга, али је туга држи и дан данас због тешке ситуације у којој се налази као члан породице погинулог борца.

“Борила сам се кроз живот како сам могла. Добила сам станчић од 38 квадрата. Дјеца незапослена, ја болесна, оперисала бубрег. Борим се да преживим дане, чистим стубишта, увалила сам се у кредит да би помогла својој дјеци”, каже Јела.

Преживјели припадници Касиндолског батаљона са поносом се сјећају својих сабораца, али кажу да их данас боли неправда и све тежи положај бораца у Републици Српској.

“Тек прије двије године сам добио посао. Има их још у Касиндолском батаљону који су незапослени, а који су породични људи. Надам се да ће се и то рјешити”, истиче припадник Касиндолског батаљона Давор Сретеновић.

Припадници Касиндолског батаљона ратовали су на ширем подручју Сарајева, од Трескавице до Оловског ратишта.

“Борци Касиндола су учествовали и у многим другим јединицама Прве и Друге Сарајевске бригаде и оклопних бригада. За мало мјесто има доста жртава које су учествовале у стварању Републике Српске”, сматра предсједник Мјесне Борачке организације Касиндо Слободан Маунага.

У темеље Републике Српске животе је уградило 90 припадника Касиндолског батаљона.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДрАган

20.06.2015 10:01

Слава јунацима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

20.06.2015 16:45

Откуд сад ово. Па Србија није ратовала у Босни.