Kasindolski bataljon dao 90 života

Parastosom za poginule borce i polaganjem vijenaca na centralno Spomen-obilježje u Kasindolu danas je obilježen Dan Kasindolskog bataljona.

Republika Srpska 20.06.2015 | 11:15
Kasindolski bataljon dao 90 života

Suprug Jele Živković bio je pripadnik Kasindolskog bataljona. Poginuo je 25. avgusta 1992. godine u Kotorcu. Jela se sa tugom sjeća dana kada je izgubila supruga, ali je tuga drži i dan danas zbog teške situacije u kojoj se nalazi kao član porodice poginulog borca.

“Borila sam se kroz život kako sam mogla. Dobila sam stančić od 38 kvadrata. Djeca nezaposlena, ja bolesna, operisala bubreg. Borim se da preživim dane, čistim stubišta, uvalila sam se u kredit da bi pomogla svojoj djeci”, kaže Jela.

Preživjeli pripadnici Kasindolskog bataljona sa ponosom se sjećaju svojih saboraca, ali kažu da ih danas boli nepravda i sve teži položaj boraca u Republici Srpskoj.

“Tek prije dvije godine sam dobio posao. Ima ih još u Kasindolskom bataljonu koji su nezaposleni, a koji su porodični ljudi. Nadam se da će se i to rješiti”, ističe pripadnik Kasindolskog bataljona Davor Sretenović.

Pripadnici Kasindolskog bataljona ratovali su na širem području Sarajeva, od Treskavice do Olovskog ratišta.

“Borci Kasindola su učestvovali i u mnogim drugim jedinicama Prve i Druge Sarajevske brigade i oklopnih brigada. Za malo mjesto ima dosta žrtava koje su učestvovale u stvaranju Republike Srpske”, smatra predsjednik Mjesne Boračke organizacije Kasindo Slobodan Maunaga.

U temelje Republike Srpske živote je ugradilo 90 pripadnika Kasindolskog bataljona.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ДрАган

20.06.2015 10:01

Слава јунацима!!!

ODGOVORITE
Name

Mica

20.06.2015 16:45

Otkud sad ovo. Pa Srbija nije ratovala u Bosni.