У Шамцу и Градачцу одузето 280 кг дувана

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ у Регионалном центру Тузла, у двије одвојене акције, привремено су одузели 280 килограма дувана који је незаконито прометован на тржишту БиХ.

Република Српска 20.06.2015 | 10:58
У Шамцу и Градачцу одузето 280 кг дувана

Из УИО БиХ саопштено је да је, уз подршку полицијских службеника МУП-а Републике Српске, приликом редовне контроле саобраћаја, након заустављања путничког аутомобила на подручју општине Шамац, пронађено и одузето 80 килограма ситно сјецканог дувана који није био обиљежен акцизним маркицама. 

У другој акцији, уз помоћ полицијских службеника МУП-а Тузланског кантона, на подручју Градачца пронађено је и привремено одузето 200 килограма ситно сјецканог дувана. 

Против лица од којег је привремено одузет дуван који је незаконито продаван на тржишту БиХ биће поднесен извјештај Тужилаштву БиХ, а против лица у чијем је аутомобилу пронађен дуван биће покренут прекршајни поступак. 

Из УИО подсјећају да су ове године интензивирали истражне радње када је ријеч о незаконитом стављању у промет дувана и дуванских производа, што је резултирало десетинама акција широм БиХ у којима је пронађено и одузето више од 1.300 килограма дувана који је незаконито продаван на тржишту БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПОСАВАЦ

21.06.2015 04:38

ДА НИЈЕ СЛУЦАЈНО ПРЕДСЕДНИКОВ ДУВАН. МИ ЗА ОРИГИНАЛ ЦИГАРЕ ВИСЕ НЕМАМО ПАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ