U Šamcu i Gradačcu oduzeto 280 kg duvana

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u Regionalnom centru Tuzla, u dvije odvojene akcije, privremeno su oduzeli 280 kilograma duvana koji je nezakonito prometovan na tržištu BiH.

Republika Srpska 20.06.2015 | 10:58
U Šamcu i Gradačcu oduzeto 280 kg duvana

Iz UIO BiH saopšteno je da je, uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, prilikom redovne kontrole saobraćaja, nakon zaustavljanja putničkog automobila na području opštine Šamac, pronađeno i oduzeto 80 kilograma sitno sjeckanog duvana koji nije bio obilježen akciznim markicama. 

U drugoj akciji, uz pomoć policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, na području Gradačca pronađeno je i privremeno oduzeto 200 kilograma sitno sjeckanog duvana. 

Protiv lica od kojeg je privremeno oduzet duvan koji je nezakonito prodavan na tržištu BiH biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH, a protiv lica u čijem je automobilu pronađen duvan biće pokrenut prekršajni postupak. 

Iz UIO podsjećaju da su ove godine intenzivirali istražne radnje kada je riječ o nezakonitom stavljanju u promet duvana i duvanskih proizvoda, što je rezultiralo desetinama akcija širom BiH u kojima je pronađeno i oduzeto više od 1.300 kilograma duvana koji je nezakonito prodavan na tržištu BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

POSAVAC

21.06.2015 04:38

DA NIJE SLUCAJNO PREDSEDNIKOV DUVAN. MI ZA ORIGINAL CIGARE VISE NEMAMO PARE.

ODGOVORITE