Бањалука: За два дилера 13 година робије

Енес Џанић (49) и Владимир Поповић (35) из Бањалуке осуђени су на 13 година затвора у бањалучком Окружном суду због трговине хероином на подручју тог града.

Република Српска 20.06.2015 | 09:59
Бањалука: За два дилера 13 година робије

Џанић је осуђен на шест година затвора, а Поповић на седам, а пресуду је изрекло вијеће, којем је предсједавала судија Весна Становић-Ћосовић.

Поповић је због препродаје хероина осуђен на пет и по година, али му је уз ову казну обједињена и раније изречена пресуда за исто дјело од десет мјесеци, па му је изречено седам година затвора.

Према наводима у пресуди, Џанић и Поповић су набављали и продавали хероин зависницима на подручју Бањалуке. Они су дрогу продавали организовано, а количину и цијену су договарали са корисницима и међусобно у разговорима путем мобилних телефона. Имали су шифроване називе за дрогу.

Током суђења Џанићу и Поповићу инспектор Дарко Радић, који је учествовао у акцији "Чистач", је испричао да је приликом претреса имања Џанића пронашао двије врећице хероина од 12 и 38 грама и дигиталну вагу закопане у пијеску иза куће.

Образлажући пресуду судија је истакао да је вијеће утврдило да су оптужени починили дјела за која се терете. Сматра да су изречене казне адекватне тежини почињеног кривичног дјела и улогама оптужених.

Бранилац оптуженог Поповића адвокат Зоран Јошић казао је да ће уложити жалбу на пресуду. Јошић је истакао да је изречена казна његовом брањенику Поповићу престрога.

Окружно тужилаштво оптужницу против Џанића и Поповића подигло је 25. фебруара ове године. Ухапшени су и откривени 3. децембра прошле године у наставку акције "Чистач 2", а том приликом заплијењен је 51 грам хероина и око 1.400 разних таблета које имају и наркотичка својства.

У овој акцији 23. септембра ухапшено је 13 особа због шверца дроге и других кривичних дјела и против њих се води одвојен поступак.

Познати

Енес Џанић (46) од раније је познат полицији по бројним кривичним дјелима. Он је током 2012. године хапшен због сумње да је починио изнуду и оштећење туђе ствари од једног Бањалучанина, од кога је тражио да му врати наводни дуг од око 6.000 марака. Привођен је у јануару 2009. године због довођења у везу са убиством Милана Вукелића. Владимир Поповић такође је познат по кривичним дјелима и осуђиван је. Раније је осуђен и на условну казну од годину затвора због тешке крађе с роком услова од три године.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

едо

20.06.2015 08:59

Е браво то су праве вијести

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.06.2015 14:57

Мало је то за троваце дјеце.По 40 год њима треба дат па це други размисљат ста ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиње

20.06.2015 19:11

Увјек национализам медју народом, једино га висе нема, кад криминалци "сарадјују" и политицари заједно краду, онда им не смета.

ОДГОВОРИТЕ