Banjaluka: Za dva dilera 13 godina robije

Enes Džanić (49) i Vladimir Popović (35) iz Banjaluke osuđeni su na 13 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog trgovine heroinom na području tog grada.

Republika Srpska 20.06.2015 | 09:59
Banjaluka: Za dva dilera 13 godina robije

Džanić je osuđen na šest godina zatvora, a Popović na sedam, a presudu je izreklo vijeće, kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanović-Ćosović.

Popović je zbog preprodaje heroina osuđen na pet i po godina, ali mu je uz ovu kaznu objedinjena i ranije izrečena presuda za isto djelo od deset mjeseci, pa mu je izrečeno sedam godina zatvora.

Prema navodima u presudi, Džanić i Popović su nabavljali i prodavali heroin zavisnicima na području Banjaluke. Oni su drogu prodavali organizovano, a količinu i cijenu su dogovarali sa korisnicima i međusobno u razgovorima putem mobilnih telefona. Imali su šifrovane nazive za drogu.

Tokom suđenja Džaniću i Popoviću inspektor Darko Radić, koji je učestvovao u akciji "Čistač", je ispričao da je prilikom pretresa imanja Džanića pronašao dvije vrećice heroina od 12 i 38 grama i digitalnu vagu zakopane u pijesku iza kuće.

Obrazlažući presudu sudija je istakao da je vijeće utvrdilo da su optuženi počinili djela za koja se terete. Smatra da su izrečene kazne adekvatne težini počinjenog krivičnog djela i ulogama optuženih.

Branilac optuženog Popovića advokat Zoran Jošić kazao je da će uložiti žalbu na presudu. Jošić je istakao da je izrečena kazna njegovom branjeniku Popoviću prestroga.

Okružno tužilaštvo optužnicu protiv Džanića i Popovića podiglo je 25. februara ove godine. Uhapšeni su i otkriveni 3. decembra prošle godine u nastavku akcije "Čistač 2", a tom prilikom zaplijenjen je 51 gram heroina i oko 1.400 raznih tableta koje imaju i narkotička svojstva.

U ovoj akciji 23. septembra uhapšeno je 13 osoba zbog šverca droge i drugih krivičnih djela i protiv njih se vodi odvojen postupak.

Poznati

Enes Džanić (46) od ranije je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima. On je tokom 2012. godine hapšen zbog sumnje da je počinio iznudu i oštećenje tuđe stvari od jednog Banjalučanina, od koga je tražio da mu vrati navodni dug od oko 6.000 maraka. Privođen je u januaru 2009. godine zbog dovođenja u vezu sa ubistvom Milana Vukelića. Vladimir Popović takođe je poznat po krivičnim djelima i osuđivan je. Ranije je osuđen i na uslovnu kaznu od godinu zatvora zbog teške krađe s rokom uslova od tri godine.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

edo

20.06.2015 08:59

E bravo to su prave vijesti

ODGOVORITE
Name

Boki

20.06.2015 14:57

Malo je to za trovace djece.Po 40 god njima treba dat pa ce drugi razmisljat sta radi.

ODGOVORITE
Name

Ljubinje

20.06.2015 19:11

Uvjek nacionalizam medju narodom, jedino ga vise nema, kad kriminalci "saradjuju" i politicari zajedno kradu, onda im ne smeta.

ODGOVORITE