Анализа: Куда ће и како ће даље КК Партизан?!

Пред црно-белима је тешко лето. Стожер тима је слободан у избору нове средине, а челници предвођени Даниловићем требало би ускоро да одлуче којим путем ће кренути трофејни клуб. Штедња је једна од опција.

Кошарка 20.06.2015 | 23:45
Анализа: Куда ће и како ће даље КК Партизан?!

Управни одбор КК Партизан одржао је први састанак по завршетку сезоне 2014/15, прве после 13 година у којој није освојена титула, односно ниједан трофеј.

После три пораза од Црвене звезде, два у полуфиналима (Куп Кораћа и АБА лига) и једног у финалу (Суперлига), челни људи црно-белих окупили су се на стадиону у Хумској и разговарали о лету које је пред клубом и које, сасвим је сигурно, неће бити лако и досадно.

Јер, од раније је познато да се стожер састава који је од данас на одмору налази у излазној години уговора и да ће Партизан, у ишчекивању сезоне 2015/16, под уговором имати само неколицину младих играча који су направили искорак у међувремену и наметнули се код тренера Душка Вујошевића.

Међутим, они који су вукли највише претходних месеци, пре свих Милан Мачван, Драган Милосављевић, Миленко Тепић и Саша Павловић, слободни су избору нове средине и велико је питање да ли ће се иједно од ових презимена наћи у "ростеру" за сезону која ће брзо закуцати на врата.

Уговор је истекао и центру Божу Ђумићу, с тим да клуб има опцију за продужетак сарадње, а од кошаркаша који су имали значајан учинак, само Едо Мурић није у излазној години.

Међутим, с обзиром на све околности, није немогућ сценарио по ком ће председник клуба Предраг Даниловић у договору са најближим сарадницима покушати да продајом Словенца опорави клупски рачун, с којег се од октобра прошле године месечно скида око 50.000 евра на име отплате дуга за порез.

Први играч екипе у финишу сезоне, уз Мачвана, Никола Милутинов, и даље је под уговором, али он спремно чека 25. јун када ће сазнати да ли су процене НБА аналитичара да ће бити изабран пред крај првог круга - тачне или не. НБА има хроничну потребу за центрима и није немогућ сценарио да Милутинов већ наредне сезоне оде у САД, где о њему размишља неколицина скаута, пре свих запослена у Бостон Селтиксима.

Према једном од могућих сценарија (не и нужно), Партизан би у јулу могао под уговором да има Вању Маринковића, Немању Андрића, Бориса Далоа, Андреју Милутиновића и групу младих играча која је гравитирала ка првом тиму током целе претходне сезоне, која је обележена између осталог и одласцима важних играча у току надметања, Луке Богдановића и Ђорђа Гагића.

Према сазнањима МОНДА, тренер Вујошевић је у петак током дана одржао састанак са свим играчима и најављено је да ће они који су под уговором имати појединачне састанке у наредном периоду на којима би и играчи и клуб требало да кажу шта очекују, какви су им планови и жеље. Вероватно ће ту бити речи и о ревидирању обавеза према кошаркашима, којима се дугује, али не уједначено.

"Верујте, немам шта значајно да вам кажем", рекао је председник Даниловић новинарима по изласку из службених просторија, а још мање расположени за причу били су спортски директор Драган Тодорић и тренер Душко Вујошевић.

Неформално, пренета је информација да је ово био састанак на којем је, пре свега, заокружена сезона за нама после чега ће клуб наставити да вуче потезе, а судећи према Тодорићевој оцени изреченој недуго после елиминације у полуфиналу АБА плејофа, чиме су црно-бели остали без Евролиге другу годину заредом, у Хумској се разматра и склапање скромног тима састављеног од младих играча, за сезону у којој би се - пре свега - тражила финансијска санација и афримација будућих звезда.

Никакве крупне одлуке нису донете овог петка предвече.

У том смислу, биће занимљиво видети ко ће од актуелних спонзора клуба остати уз Партизан и за сезону 2015/16 и да ли ће челници клуба успети да уведу нове партнере у Хумску. Подсетимо, сезона завршена у четвртак увече предајом шампионске титуле после 13 година, била је испуњена и хуманитарним утакмицама у организацији навијача, али и донацијама приватних лица, бивших и садашњих асова из црно-беле породице.

Све у свему, пред Партизаном је веома тежак период.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗИЗЗУ

20.06.2015 21:57

Ма калауз заслузено доста сте пара опрали тадицеве демократе зекстра додик дивац даниловиц. крај клану лопова!!!

ОДГОВОРИТЕ