Analiza: Kuda će i kako će dalje KK Partizan?!

Pred crno-belima je teško leto. Stožer tima je slobodan u izboru nove sredine, a čelnici predvođeni Danilovićem trebalo bi uskoro da odluče kojim putem će krenuti trofejni klub. Štednja je jedna od opcija.

Košarka 20.06.2015 | 23:45
Analiza: Kuda će i kako će dalje KK Partizan?!

Upravni odbor KK Partizan održao je prvi sastanak po završetku sezone 2014/15, prve posle 13 godina u kojoj nije osvojena titula, odnosno nijedan trofej.

Posle tri poraza od Crvene zvezde, dva u polufinalima (Kup Koraća i ABA liga) i jednog u finalu (Superliga), čelni ljudi crno-belih okupili su se na stadionu u Humskoj i razgovarali o letu koje je pred klubom i koje, sasvim je sigurno, neće biti lako i dosadno.

Jer, od ranije je poznato da se stožer sastava koji je od danas na odmoru nalazi u izlaznoj godini ugovora i da će Partizan, u iščekivanju sezone 2015/16, pod ugovorom imati samo nekolicinu mladih igrača koji su napravili iskorak u međuvremenu i nametnuli se kod trenera Duška Vujoševića.

Međutim, oni koji su vukli najviše prethodnih meseci, pre svih Milan Mačvan, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić i Saša Pavlović, slobodni su izboru nove sredine i veliko je pitanje da li će se ijedno od ovih prezimena naći u "rosteru" za sezonu koja će brzo zakucati na vrata.

Ugovor je istekao i centru Božu Đumiću, s tim da klub ima opciju za produžetak saradnje, a od košarkaša koji su imali značajan učinak, samo Edo Murić nije u izlaznoj godini.

Međutim, s obzirom na sve okolnosti, nije nemoguć scenario po kom će predsednik kluba Predrag Danilović u dogovoru sa najbližim saradnicima pokušati da prodajom Slovenca oporavi klupski račun, s kojeg se od oktobra prošle godine mesečno skida oko 50.000 evra na ime otplate duga za porez.

Prvi igrač ekipe u finišu sezone, uz Mačvana, Nikola Milutinov, i dalje je pod ugovorom, ali on spremno čeka 25. jun kada će saznati da li su procene NBA analitičara da će biti izabran pred kraj prvog kruga - tačne ili ne. NBA ima hroničnu potrebu za centrima i nije nemoguć scenario da Milutinov već naredne sezone ode u SAD, gde o njemu razmišlja nekolicina skauta, pre svih zaposlena u Boston Seltiksima.

Prema jednom od mogućih scenarija (ne i nužno), Partizan bi u julu mogao pod ugovorom da ima Vanju Marinkovića, Nemanju Andrića, Borisa Daloa, Andreju Milutinovića i grupu mladih igrača koja je gravitirala ka prvom timu tokom cele prethodne sezone, koja je obeležena između ostalog i odlascima važnih igrača u toku nadmetanja, Luke Bogdanovića i Đorđa Gagića.

Prema saznanjima MONDA, trener Vujošević je u petak tokom dana održao sastanak sa svim igračima i najavljeno je da će oni koji su pod ugovorom imati pojedinačne sastanke u narednom periodu na kojima bi i igrači i klub trebalo da kažu šta očekuju, kakvi su im planovi i želje. Verovatno će tu biti reči i o revidiranju obaveza prema košarkašima, kojima se duguje, ali ne ujednačeno.

"Verujte, nemam šta značajno da vam kažem", rekao je predsednik Danilović novinarima po izlasku iz službenih prostorija, a još manje raspoloženi za priču bili su sportski direktor Dragan Todorić i trener Duško Vujošević.

Neformalno, preneta je informacija da je ovo bio sastanak na kojem je, pre svega, zaokružena sezona za nama posle čega će klub nastaviti da vuče poteze, a sudeći prema Todorićevoj oceni izrečenoj nedugo posle eliminacije u polufinalu ABA plejofa, čime su crno-beli ostali bez Evrolige drugu godinu zaredom, u Humskoj se razmatra i sklapanje skromnog tima sastavljenog od mladih igrača, za sezonu u kojoj bi se - pre svega - tražila finansijska sanacija i afrimacija budućih zvezda.

Nikakve krupne odluke nisu donete ovog petka predveče.

U tom smislu, biće zanimljivo videti ko će od aktuelnih sponzora kluba ostati uz Partizan i za sezonu 2015/16 i da li će čelnici kluba uspeti da uvedu nove partnere u Humsku. Podsetimo, sezona završena u četvrtak uveče predajom šampionske titule posle 13 godina, bila je ispunjena i humanitarnim utakmicama u organizaciji navijača, ali i donacijama privatnih lica, bivših i sadašnjih asova iz crno-bele porodice.

Sve u svemu, pred Partizanom je veoma težak period.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ZIZZU

20.06.2015 21:57

Ma kalauz zasluzeno dosta ste para oprali tadiceve demokrate zekstra dodik divac danilovic. kraj klanu lopova!!!

ODGOVORITE