Важно је да су сви нивои власти функционални

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак сматра да је веома значајно да постоје функционалне ентитетске владе, Савјет министара БиХ и парламентарне већине да би се могле провести реформе, те истиче да у наредном периоду очекује стабилну ситуацију.

Босна и Херцеговина 19.06.2015 | 18:50
Важно је да су сви нивои власти функционални

Црнадак очекује и да ће у најскорије вријеме бити постигнут договор у вези са реформском агендом, као и да ће врло брзо бити усаглашен механизам координације.

"Крајње је вријеме да о томе имамо договор. Не треба тражити кривца, ни у кога упирати прстом, него да се усагласимо шта ћемо радити и да коначно почнемо радити", рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци гдје је одржао предавање полазницима Школе за младе политичаре БиХ о теми "Регионална дипломатија - могућности и препреке".

Он не зна да ли је предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић потписала реформску агенду, али очекује да ће састанак премијера Српске са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларсом Гунаром Вигемарком помоћи да та прича буде приведена крају и да се постигне усаглашеност.

Црнадак је истакао да није потребна еуфорија у вези са Споразумом о стабилизацији и придруживању, јер је тај документ само основа за велики рад који предстоји.

"Нисам песимиста и надам се да ћемо бити довољно паметни у БиХ да нађемо заједнички језик и да урадимо ствари које ће омогућити да се боље живи у Бањалуци, Сарајеву или било којем другом граду у БиХ", нагласио је Црнадак.

Он је навео да је на предавању, којем су присуствовали млади из 12 политичких партија из Републике Српске и ФБиХ, осјетио присуство снажног европског духа, али и позитивне критичности према ономе што чека БиХ на европском путу.

Црнадак очекује да млади буду подстрек свима који раде на пословима европских интеграција у БиХ, те да се што више укључе како у политичке, тако и друштвене процесе.

Изражавајући жаљење што предсједник Србије Томислав Николић није посјетио БиХ, Црнадак је рекао да је та посјета требало да буде посљедица позива сва три члана Предсједништва БиХ, али да се нада да ће развој добрих односа, иако овим успорен, врло брзо бити настављен.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

всс

19.06.2015 16:55

Господине, какво је ваше радно искуство прије него сте постали министар иностраних послова БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крњин

19.06.2015 17:20

Радно искуство, зар је то потребно у заједничким институцијама БиХ, ево на пример Борис Јеринић је замјеник министра одбране а по професији је теолог (свештеник)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црнадак

19.06.2015 17:21

Ја сам професионалн политицар и све знам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

19.06.2015 17:57

Шефе ти стварно ниси добар с главом кад можеш изјавити да су сви нивои власти функционални. А нигдје ништа не функционише, ама баш ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Бањац

19.06.2015 18:00

Ја би био бољи министар

ОДГОВОРИТЕ
Name

пушиона

19.06.2015 18:41

Бањац, ти си своје завршио.

ОДГОВОРИТЕ