Дијара: Дошао бих да помогнем репрезентацији Србије!!!

„Криво ми је кад видим да имате само бод у квалификацијама, ако је потребан голгетер ја сам ту“, јасан је нападач Анталије који је део летњег одмора провео у Београду.

Фудбал 21.06.2015 | 09:15
Дијара: Дошао бих да помогнем репрезентацији Србије!!!

До сад није било, ал' не значи да неће. Некад. Тврдокорни став челника Фудбалског савеза Србије на тему „странац у репрезентацији“ није омекшан, мада није баш ни мали број заљубленика у фудбал који верују да би свежа крв из иностранства пријала нашем државном тиму који ће (опет) трећи пут узастопно пропустити велико такмичење.

Тај слободни пад Орлова на ФИФА ранг листи и стрмоглави јуриш у непознато посматра и Ламин Дијара, остављајући утисак човека који је понекад више забринут за судбину Србије од појединаца у ФСС, те отуда нуди помоћ.
“Искрено вам кажем, јер другачије никад нисам и нећу говорити, криво ми је кад видим да Србија има добре играче и само један бод у квалификацијама. Не знам шта је разлог томе, али видим да вам не иде. Ако је потребан нападач, голгетер за репрезентацију, ја сам ту. Озбиљно, дошао бих да помогнем. Наравно, под условом да ме неко позове“, збори Дијара за МОЗЗАРТ Спорт, на крају краткотрајног боравка у Београду, после завршетка сезоне у Турској где је са Анталијом изборио повратак у Суперлигу.

Бивши нападач Партизана је већ уписао један меч за селекцију Сенегала (2009), али како правила ФИФА дозвољавају промену „фудбалског држављанства“ спреман је да обуче црвени дрес и евентуално се стави на располагање Радовану Ћурчићу.
“Свестан сам да имам 31 годину, али и довољно снаге за велика дела. Друго, гледам репрезентацију Србије скоро сваки пут и није ми јасно шта се дешава. Толико добрих играча, сви чланови великих европских клубова, а само један бод. Невероватно. Ма, нас је упропастила она глупост на мечу са Албанијом, али и даље верујем да је то добар тим. А ја имам амбицију да будем њен део, да играм за репрезентацију Србије“.

ЗНАМ ПАУНА, МОЛИМ БОГА ДА ПОБЕДИ БРАЗИЛЦЕ И ПОСТАНЕ ПРВАК СВЕТА

Колико је приврежен нашој земљи види се по томе да је Ламин, чим су се завршиле обавезе у баражу за пласман у Суперлигу Турске, уместо за Сенегал похитао за – Београд.
“Ово је моја друга кућа. Овде се осећам пријатно, окружен сам људима који воле мене и ја волим њих. Сви знају да сам у Београду купио стан и да бих желео овде да живим кад завршим каријеру. Свестан сам да неће бити ништа од апела државним структурама да добијем српски пасош. Нема везе, не љутим се ни на кога. Мени је само битно да ме не малтретирају на граници, да могу без проблема да добијем визу и дођем у Београд. Тако и сваки пут кад нам клуб да слободне дане ја дођем у Србију, обиђем пријатеље, скокнем до стадиона...“

Причу о Србији и фудбалу у њој, љубимац Гробара закључио је најавом да ће у суботу јутро бити уз наше Орлиће који у финалу Мундијалита играју против Бразила.
“Гледао сам малтене сваку утамицу на Првенству света, будио сам се и ја да гледам Орлиће. Посебно су ме одушевили чињеницом да никад не одустају, играли су три пута продужетке и сваки пут победили. Све је то заслуга селектора, а Вељка Пауновића знам из времена кад смо заједно играли у Партизану. Тад сам уочио колико му је стало до фудбала, да му је посвећен. Зато ће и да освоји титулу. Добро, добро, јесте Бразил увек јак било где, било с ким да игра, али ево ја ћу у суботу да молим Бога да га победимо!“

ХОЋУ ДА ДАМ 20 ГОЛОВА И БУДЕМ ПРВИ СТРЕЛАЦ ТУРСКЕ ЛИГЕ

Дијара је пре две седмице окончао трећу сезону у Турској. Овога пута, у друголигашком рангу. Постигао је 13 голова и са капитенском траком око руке предводио Анталију до успеха у баражу и брзопотезног повратка у елитни ранг.
“Било ми је тешко на почетку сезоне, јер смо бележили резултате слабије од очекиваних, трпео сам притисак тренера и председника, стално су питали: „кад ћеш да даш гол?“ А онда сам дао 13. Било би их више да нисам морао на операцију прста средином пролећа. У сваком случају, ово је успех за Анталију. Навијачи су нам приредили фешту у граду после последње утакмице и заиста сам срећан што сам део тог колектива. Подсећа ме Антаља доста на Партизан, мојим саиграчима често причам о црно-белима и породичној атмосфери коју сам доживео у Хумској,тако нешто покушавамо да направимо и у садашњем клубу“.

За разлику од Партизана, Анталија има много више новца. Толико да планира доласке Самуела Етоа и Роналдиња, али Дијара каже даје о томе само читао у медијима, те да нема информације из прве руке да ли ће некадашњи асови Барслеоне стићи на обале Медитерана.
“Сад је најбитније да се добро одморимо, а онда спремимо за елитни ранг. Није лако, али је лепо играти против Галатасараја, Фенербахчеа, Бешикташа... Уживао сам на тим утакмицама. Без лажне скромности, против поменутих клубова сам играо најбоље, давао голове. Имам још две амбиције за наредну сезону, да постигнем 20 голова и да се борим за титулу првој стрелца лиге. Доста је квалитетних играча у Турској, међутим, верујем у себе, а свака година је нова шанса да покажем шта знам“, закључио је Ламин Дијара разговор за наш портал.

Коментари / 0

Оставите коментар