Динамо из Москве НИЈЕ добио лиценцу за Европу!

Имају Валбуену, немају лиценцу! Динаму из Москве забрањено је да наступи у Лиги Европе.

Фудбал 20.06.2015 | 18:00
Динамо из Москве НИЈЕ добио лиценцу за Европу!

Иако су завршили прошлу сезону на четвртој позицији табеле руског првенства, иако су прошле године играли осмину финала Лиге Европе - следеће године неће учествовати у међународним такмичењима.

Московском Динаму ускраћена је евро-лиценца због кршења финансијског фер-плеја, па ће своје место у ЛЕ по свему судећи уступити Рубину из Казања, петопласираној екипи руске лиге у такмичарској 2014/15.

Одлука о суспензији Московљана није коначна, али је прилично извесна, потврђено је агенцији Асошијетед прес.

Динамо ће бити елиминисан због трошења недозвољено великог новца на плате играча у односу на укупни буџет и клупске приходе. Најплаћенији играч екипе је француски репрезентативац Матје Валбуена, коме је прошле године гарантована плата од 10 милиона евра, незванично.

Ипак, крајем ове сезоне, клуб је најавио редуковање буџета, па је директор клуба Гурам Агаев објаснио да нико у екипи, у складу са мерама штедње, неће имати плату већу од два милиона евра по сезони.

Примера ради, руском нападачу Александру Кокорину клуб је уговором гарантовао 5,5 милиона евра по сезони, мађарски шпиц Балаш Џуџак у Динаму од 2012. зарађује по 2,5 милиона евра годишње, док је руски дефанзивац Игор Денисов за такмичарску годину добијао око четири милиона евра, иако је у другом делу био скрајнут због сукоба са тренером Станиславом Черчесовим.

Коментари / 0

Оставите коментар