Dinamo iz Moskve NIJE dobio licencu za Evropu!

Imaju Valbuenu, nemaju licencu! Dinamu iz Moskve zabranjeno je da nastupi u Ligi Evrope.

Fudbal 20.06.2015 | 18:00
Dinamo iz Moskve NIJE dobio licencu za Evropu!

Iako su završili prošlu sezonu na četvrtoj poziciji tabele ruskog prvenstva, iako su prošle godine igrali osminu finala Lige Evrope - sledeće godine neće učestvovati u međunarodnim takmičenjima.

Moskovskom Dinamu uskraćena je evro-licenca zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa će svoje mesto u LE po svemu sudeći ustupiti Rubinu iz Kazanja, petoplasiranoj ekipi ruske lige u takmičarskoj 2014/15.

Odluka o suspenziji Moskovljana nije konačna, ali je prilično izvesna, potvrđeno je agenciji Asošijeted pres.

Dinamo će biti eliminisan zbog trošenja nedozvoljeno velikog novca na plate igrača u odnosu na ukupni budžet i klupske prihode. Najplaćeniji igrač ekipe je francuski reprezentativac Matje Valbuena, kome je prošle godine garantovana plata od 10 miliona evra, nezvanično.

Ipak, krajem ove sezone, klub je najavio redukovanje budžeta, pa je direktor kluba Guram Agaev objasnio da niko u ekipi, u skladu sa merama štednje, neće imati platu veću od dva miliona evra po sezoni.

Primera radi, ruskom napadaču Aleksandru Kokorinu klub je ugovorom garantovao 5,5 miliona evra po sezoni, mađarski špic Balaš Džudžak u Dinamu od 2012. zarađuje po 2,5 miliona evra godišnje, dok je ruski defanzivac Igor Denisov za takmičarsku godinu dobijao oko četiri miliona evra, iako je u drugom delu bio skrajnut zbog sukoba sa trenerom Stanislavom Čerčesovim.

Komentari / 0

Ostavite komentar