Мјештани спријечили пролазак камиона

Мјештани насеља Шљивик у Модричи спријечили су пролазак тешких камиона главном улицом овог насеља, која се користи као алтернативни пут до завршетка радова на проширењу моста преко потока Дуса на магистралном путу Модрича - Добој у насељу Вишњик.

Република Српска 19.06.2015 | 17:40
Мјештани спријечили пролазак камиона

Незадовољни проласком тешких камиона, под чијим теретом је почела да тоне једина асфалтирана улица у насељу, двадесетак мјештана јутрос је зауставило саобраћај теретних возила.

Јово Гаврић, мјештанин Шљивика који је удаљен три километра од центра Модриче, рекао је да су мјештани прије три године властитим средствима асфалтирали главу улицу.

"О овом проблему су претходних дана обавијештени надлежни органи у локалној управи Модрича, од којих смо тражили забрану кретања возилима носивости преко пет тона или гаранције да улица буде санирана након пуштања у саобраћај моста у Вишњику", рекао је Гаврић.

Он је истакао и проблем 11 отворених шахтова на макадамском путу између овог насеља и насеља Вишњик, који је дио обилазнице, односно алтернативног правца.

Наставак кретања камионима дозвољен је прије подне када су дошли припадници Полицијске станице Модрича, Комуналне полиције и Саобраћајног инспектора Модрича, у чијем присуству је постављен тражени саобраћајни знак органичења промета возила носивости пет тона.

У Одјељењу за урбанизам, комуналне послове и екологију Модрича рекли су да је одржавање алтернативног пута у надлежности инвеститора радова - Јавног предузећа "Путеви Републике Српске".

У овом предузећу су истакли да су упознати о проблему и да ће у сарадњи са општином Модрича тражити најбоље рјешење.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске издало је рјешење о обустави саобраћаја на регионалном путу Р465, дионица Бушлетић - Модрича, за вријеме извођења радова на проширењу моста број 572, на потоку Дуса, од 27. маја до 26. јуна.

Радове на проширењу моста изводи предузеће "МГ минд" из Мркоњић Града, а подизвођач је предузеће "Комотин" из Јајца у ФБиХ.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мафија не бира средства

19.06.2015 18:46

Све лопов до лопова,од превозника преко инспектора и полиције до опстински власти! Мост преко једног потока се прави дузе од мјесец дана,изводјац радова фирма из Јајца,наравно то финансира влада РС.Неко је узео паре из опстине и прецутао да се не прави заобилазница,него има алтернативни пут који це они да унисте а нико неце то да плати.Саобрацајни знак долази из И.Сарајева брзом постом,нема нико да прави знакове у околини Модрице него се наруцује 250КМ даље.Постављају знак јутрос онако без икакве опстинске сагласности.На крају слаг на торту,нацелник за урбанизам саопстава да предсједника мјесне заједнице мозе да прими по питању санације овог дијела пута за 10 дана,кад продје Видовдан јер тад је дан опстине и тад це они да се сликају крај великог моста и да га пусти у саобрацај,јер це тад да додју новинари а они це да узму поене за следеце изборе како су направили мост дузине цитавих 30-ак метара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

19.06.2015 20:49

Кад цујем да ови из Мркоњица граде мостове и асфалтирају на насем подруцју,додје ми мука.Сви знамо ста је бил наса асфалтна база, која је припадала Добојпутевима и како је квалитетно изводила радове.Мозда це једнога дана Талибани правити Нуклеарно наорузање за Амере и Русе ?

ОДГОВОРИТЕ