Mještani spriječili prolazak kamiona

Mještani naselja Šljivik u Modriči spriječili su prolazak teških kamiona glavnom ulicom ovog naselja, koja se koristi kao alternativni put do završetka radova na proširenju mosta preko potoka Dusa na magistralnom putu Modriča - Doboj u naselju Višnjik.

Republika Srpska 19.06.2015 | 17:40
Mještani spriječili prolazak kamiona

Nezadovoljni prolaskom teških kamiona, pod čijim teretom je počela da tone jedina asfaltirana ulica u naselju, dvadesetak mještana jutros je zaustavilo saobraćaj teretnih vozila.

Jovo Gavrić, mještanin Šljivika koji je udaljen tri kilometra od centra Modriče, rekao je da su mještani prije tri godine vlastitim sredstvima asfaltirali glavu ulicu.

"O ovom problemu su prethodnih dana obaviješteni nadležni organi u lokalnoj upravi Modriča, od kojih smo tražili zabranu kretanja vozilima nosivosti preko pet tona ili garancije da ulica bude sanirana nakon puštanja u saobraćaj mosta u Višnjiku", rekao je Gavrić.

On je istakao i problem 11 otvorenih šahtova na makadamskom putu između ovog naselja i naselja Višnjik, koji je dio obilaznice, odnosno alternativnog pravca.

Nastavak kretanja kamionima dozvoljen je prije podne kada su došli pripadnici Policijske stanice Modriča, Komunalne policije i Saobraćajnog inspektora Modriča, u čijem prisustvu je postavljen traženi saobraćajni znak organičenja prometa vozila nosivosti pet tona.

U Odjeljenju za urbanizam, komunalne poslove i ekologiju Modriča rekli su da je održavanje alternativnog puta u nadležnosti investitora radova - Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

U ovom preduzeću su istakli da su upoznati o problemu i da će u saradnji sa opštinom Modriča tražiti najbolje rješenje.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske izdalo je rješenje o obustavi saobraćaja na regionalnom putu R465, dionica Bušletić - Modriča, za vrijeme izvođenja radova na proširenju mosta broj 572, na potoku Dusa, od 27. maja do 26. juna.

Radove na proširenju mosta izvodi preduzeće "MG mind" iz Mrkonjić Grada, a podizvođač je preduzeće "Komotin" iz Jajca u FBiH.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mafija ne bira sredstva

19.06.2015 18:46

Sve lopov do lopova,od prevoznika preko inspektora i policije do opstinski vlasti! Most preko jednog potoka se pravi duze od mjesec dana,izvodjac radova firma iz Jajca,naravno to finansira vlada RS.Neko je uzeo pare iz opstine i precutao da se ne pravi zaobilaznica,nego ima alternativni put koji ce oni da uniste a niko nece to da plati.Saobracajni znak dolazi iz I.Sarajeva brzom postom,nema niko da pravi znakove u okolini Modrice nego se narucuje 250KM dalje.Postavljaju znak jutros onako bez ikakve opstinske saglasnosti.Na kraju slag na tortu,nacelnik za urbanizam saopstava da predsjednika mjesne zajednice moze da primi po pitanju sanacije ovog dijela puta za 10 dana,kad prodje Vidovdan jer tad je dan opstine i tad ce oni da se slikaju kraj velikog mosta i da ga pusti u saobracaj,jer ce tad da dodju novinari a oni ce da uzmu poene za sledece izbore kako su napravili most duzine citavih 30-ak metara!

ODGOVORITE
Name

rodjo

19.06.2015 20:49

Kad cujem da ovi iz Mrkonjica grade mostove i asfaltiraju na nasem podrucju,dodje mi muka.Svi znamo sta je bil nasa asfaltna baza, koja je pripadala Dobojputevima i kako je kvalitetno izvodila radove.Mozda ce jednoga dana Talibani praviti Nuklearno naoruzanje za Amere i Ruse ?

ODGOVORITE