ЕП - Марина: Ако исправимо грешке, можемо далеко!

Селекторка репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да њега екипа, ако исправи грешке, може да направи добар резултат на Европском првенству.

Кошарка 20.06.2015 | 14:00
ЕП - Марина: Ако исправимо грешке, можемо далеко!

"Шпанија је главни предводник тврде, интелигентне, агресивне модерне кошарке, која се данас игра на највишем нивоу. То је озбиљна екипа која ради 40 минута, много је брза и тактички поткована. Ми треба да се адаптирамо на такву игру, али и на суђење које је такође на једном другачијем нивоу у односу на прву фазу".

Кошаркашице Србије у суботу играју против актуелног шампиона Европе репрезентације Шпаније, други меч Групе Ф друге фазе Европског првенства у Мађарској и Румунији.

Србија је савладала Словачку поготком Соње Петровић у последњим секундама утакмице.

Маљковић је после утакмице навела да су њене играчице правиле доста почетничких грешака, али је истакла да је задовољна тимском игром.

Она је казала да жели да Србија и даље игра паметно и максимално концентрисано свих 40 минута.

"Србија, ако исправи грешке, може далеко. Потребна нам је игра као против Словачке. Сада смо у једном озбиљнијем свету и морамо да се понашамо у складу с тим. Да схватимо колико је сваки појединац битан, да буду спремне да свака уради свој посао. И онда ћемо на тај начин да напредујемо великом брзином, да на тренингу исправимо грешке и оставимо их иза себе. То је оно на чему сам потенцирала и шта сам тражила – тим. Добила сам тимску игру против Словачке и желим да се тако и наставимо", казала је она.

Србија тренутно дели друго место на табели групе Ф са Русијом са две победе и једним поразом, док је Шпанија прва са три тријумфа.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се у Ђеру од 20.30.

Коментари / 0

Оставите коментар