Капитен "чилеанаца" Павловић о финалу...

Ако Србија освоји титулу првака света то је већи успех него онај наш из 1987.! "Много је важно како ће утакмица да крене, какво ће време да буде, терен, судија, ко ће имати бољу подршку са трибина. И најмања грешка може скупо да те кошта. Због огромног поштовања према ономе што ради Пауновић нећу да делим никакве савете".

Фудбал 19.06.2015 | 23:30
Капитен "чилеанаца" Павловић о финалу...

Капитен репрезентације Југославије која је 1987. године у Чилеу освојила титулу првака света у конкуренцији играча до 20 година Милан Павловић одушевљен је наступима Орлића на Новом Зеланду. Он уочи финала поручује да је оптимиста, без обзира што Србија иде на мегдан Бразилу.

Садашњи директор свих млађих категорија у грчком Астерасу приликом интервјуа Нашим новинама не крије велику радост, али не жели да дели савете Вељку Пауновићу, нити било коме другом у нашем тиму.
"Веома сам срећан! Свака им част, тренеру, играчима, свима којим им помажу у организационом делу. Види се да имају огроман вољни моменат. Фантастичне партије су пружали до сада а у финалу ништа није немогуће, јер не побеђује бољи, већ онај који више верује. И моја генерација је играла против Бразила, губили смо 0:1, па окренули на 2:1 и прошли у полуфинале. Нису они непобедиви".

Павловић из личног искуства зна од чега зависи коначан исход...
"Много је важно како ће утакмица да крене, какво ће време да буде, терен, судија, ко ће имати бољу подршку са трибина. И најмања грешка може скупо да те кошта. Због огромног поштовања према ономе што ради Пауновић нећу да делим никакве савете. Он најбоље зна како да спреми екипу. Могу само да каже да сам ја финале '87 против Немачке играо потпуно растерећено јер у тој утакмици не можеш ништа да изгубиш, тачније, много више добијаш него што губиш. Играчи треба да имају вере у себе и своје могућности, ако се оптерете резултатом, то може да буде погубно.

Подстакнут изјавама омладинских репрезентативаца уочи почетка Мундијалита да су им узор "чилеанци", Милан Павловић послао је писмо подршке момцима...
"Као бивши капитен Светских првака пожелео сам им да верују у успех као што смо и ми веровали, јер ништа није неоствариво. И за крај, будите сигурни, ако Србија освоји титулу првака света то ће бити већи успех од оног нашег у Чилеу. Тада је била Југославија, већи избор играча... И ово што су до сада урадили је за свако поштовање, а корак више - било би фантастично", закључио је Павловић.

Коментари / 0

Оставите коментар