Kapiten "čileanaca" Pavlović o finalu...

Ako Srbija osvoji titulu prvaka sveta to je veći uspeh nego onaj naš iz 1987.! "Mnogo je važno kako će utakmica da krene, kakvo će vreme da bude, teren, sudija, ko će imati bolju podršku sa tribina. I najmanja greška može skupo da te košta. Zbog ogromnog poštovanja prema onome što radi Paunović neću da delim nikakve savete".

Fudbal 19.06.2015 | 23:30
Kapiten "čileanaca" Pavlović o finalu...

Kapiten reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine u Čileu osvojila titulu prvaka sveta u konkurenciji igrača do 20 godina Milan Pavlović oduševljen je nastupima Orlića na Novom Zelandu. On uoči finala poručuje da je optimista, bez obzira što Srbija ide na megdan Brazilu.

Sadašnji direktor svih mlađih kategorija u grčkom Asterasu prilikom intervjua Našim novinama ne krije veliku radost, ali ne želi da deli savete Veljku Paunoviću, niti bilo kome drugom u našem timu.
"Veoma sam srećan! Svaka im čast, treneru, igračima, svima kojim im pomažu u organizacionom delu. Vidi se da imaju ogroman voljni momenat. Fantastične partije su pružali do sada a u finalu ništa nije nemoguće, jer ne pobeđuje bolji, već onaj koji više veruje. I moja generacija je igrala protiv Brazila, gubili smo 0:1, pa okrenuli na 2:1 i prošli u polufinale. Nisu oni nepobedivi".

Pavlović iz ličnog iskustva zna od čega zavisi konačan ishod...
"Mnogo je važno kako će utakmica da krene, kakvo će vreme da bude, teren, sudija, ko će imati bolju podršku sa tribina. I najmanja greška može skupo da te košta. Zbog ogromnog poštovanja prema onome što radi Paunović neću da delim nikakve savete. On najbolje zna kako da spremi ekipu. Mogu samo da kaže da sam ja finale '87 protiv Nemačke igrao potpuno rasterećeno jer u toj utakmici ne možeš ništa da izgubiš, tačnije, mnogo više dobijaš nego što gubiš. Igrači treba da imaju vere u sebe i svoje mogućnosti, ako se opterete rezultatom, to može da bude pogubno.

Podstaknut izjavama omladinskih reprezentativaca uoči početka Mundijalita da su im uzor "čileanci", Milan Pavlović poslao je pismo podrške momcima...
"Kao bivši kapiten Svetskih prvaka poželeo sam im da veruju u uspeh kao što smo i mi verovali, jer ništa nije neostvarivo. I za kraj, budite sigurni, ako Srbija osvoji titulu prvaka sveta to će biti veći uspeh od onog našeg u Čileu. Tada je bila Jugoslavija, veći izbor igrača... I ovo što su do sada uradili je za svako poštovanje, a korak više - bilo bi fantastično", zaključio je Pavlović.

Komentari / 0

Ostavite komentar