Туга! Делпо опет морао под нож!

Аргентински тенисер због компликација са ручним зглобом, који трају већ месецима, поново оперисан.

Тенис 19.06.2015 | 23:00
Туга! Делпо опет морао под нож!

Хуан Мартин дел Потро већ дуго се бори са проблемом око повреде ручног зглоба. Он је пре неколико дана саопштио јавности да ће морати да се подвргне новој операцији.

"Иза мене су тешке недеље и месеци – неки тужни, мрачни дани. Нема много светла на крају тунела због моје озбиљне повреде ручног зглоба, али добар део приче јесте да не одустајем. Ако постоји једна ствар коју желим да урадим, то је да се борим за оно што волим и да играм тенис. Једно време сам играо са боловима, али сам схватио да то није исправно. Не желим да замрзим игру која ми је дала толико у животу", поручио је Делпо фановима у видео поруци пре одлска на операцију.

Он је потом на свом Тwиттер профилу окачио фотографију из болнице уз потпис да је све добро прошло и захвалио свима на подршци.

Аргентинац је ове године одиграо само четири меча – три на турниру у Сиднеју у јануару, а потом и у првом колу Мајамија у марту, након чега је признао да су болови несносни и да мора да пронађе право решење за проблем који га већ дуго мучи.

Делпо, који је некада заузимао пето место на АТП листи, сада је пао на 578. позицију, али не губи наду да ће се поново вратити на терен.

"И даље сањам о повратку на тениски терен једног дана", поручио је он.

Хуан Мартин дел Потро сада ће поново морати на опоравак, тако да је извесно да неће моћи да помогне репрезентацији Аргентине на мечу против Србије у четвртфиналу Светске групе, који је на програму од 17. до 19. јула у Буенос Аиресу.

Дел Потро је почетком године, када је мислио да се коначно изборио са повредом ручног зглоба изјавио да ће дати све од себе да заигра на том дуелу, али ће селектор Даниел Орсаник морати да потражи нека нова решења на мечу против Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар