Tuga! Delpo opet morao pod nož!

Argentinski teniser zbog komplikacija sa ručnim zglobom, koji traju već mesecima, ponovo operisan.

Tenis 19.06.2015 | 23:00
Tuga! Delpo opet morao pod nož!

Huan Martin del Potro već dugo se bori sa problemom oko povrede ručnog zgloba. On je pre nekoliko dana saopštio javnosti da će morati da se podvrgne novoj operaciji.

"Iza mene su teške nedelje i meseci – neki tužni, mračni dani. Nema mnogo svetla na kraju tunela zbog moje ozbiljne povrede ručnog zgloba, ali dobar deo priče jeste da ne odustajem. Ako postoji jedna stvar koju želim da uradim, to je da se borim za ono što volim i da igram tenis. Jedno vreme sam igrao sa bolovima, ali sam shvatio da to nije ispravno. Ne želim da zamrzim igru koja mi je dala toliko u životu", poručio je Delpo fanovima u video poruci pre odlska na operaciju.

On je potom na svom Twitter profilu okačio fotografiju iz bolnice uz potpis da je sve dobro prošlo i zahvalio svima na podršci.

Argentinac je ove godine odigrao samo četiri meča – tri na turniru u Sidneju u januaru, a potom i u prvom kolu Majamija u martu, nakon čega je priznao da su bolovi nesnosni i da mora da pronađe pravo rešenje za problem koji ga već dugo muči.

Delpo, koji je nekada zauzimao peto mesto na ATP listi, sada je pao na 578. poziciju, ali ne gubi nadu da će se ponovo vratiti na teren.

"I dalje sanjam o povratku na teniski teren jednog dana", poručio je on.

Huan Martin del Potro sada će ponovo morati na oporavak, tako da je izvesno da neće moći da pomogne reprezentaciji Argentine na meču protiv Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe, koji je na programu od 17. do 19. jula u Buenos Airesu.

Del Potro je početkom godine, kada je mislio da se konačno izborio sa povredom ručnog zgloba izjavio da će dati sve od sebe da zaigra na tom duelu, ali će selektor Daniel Orsanik morati da potraži neka nova rešenja na meču protiv Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar