Вучић у Поточаре хоће, резолуцију неће

Влада Србија не подржава нацрт резолуције о Сребреници, рекао је премијер Александар Вучић на конференцији за новинаре. Србија може и успеће да се избори са намноженим проблемима, рекао је премијер посебно апострофоирајући најаву Мађарске да подигне зид према Србији.

Србија 19.06.2015 | 13:46
Вучић у Поточаре хоће, резолуцију неће

Премијер Александар Вучић изјавио је на конференцији за новинаре да српска влада не може да подржи резолуцију о Сребреници и додао да је, ипак, спреман да оде у Сребреницу и тиме ода почаст муслиманским и бошњачким жртвама.

Напомиње да предлози резолуција који долазе са стране нису допринели помирењу у региону, већ су само распламсали страсти.

Вучић је обраћајући се Бошњацима нарочито истакао да од Владе Србије и од њега имају испружену руку којом, како каже, треба да се направи мир у региону због будућности наредних нараштаја.

Председник Вучић најавио је данас да ће, дан након посете немачке канцеларке Англеле Меркел Београду, 9. јула имати састанак са шефом Европске комисије Жан Клодом Јункером.

Вучић мисли да постоји нешто што је неподељено, а то је, казао је, подршка српским економским реформама.

Да бисмо наставили успешно да их спроводимо Србији је преко потребна стабилност и не само стабилност у нашој земљи, него у целом регион, навео је Вучић и додао да је управо зато пуна економска стабилност од виталног интереса за земљу.

Са жаљењем је констатовао је да је већ рекао да једино страхове има у погледу политичких прилика и неприлика на Балкану, Европи и свету.

Премијер је приметио да се ситуација усложњава од финансијске ситуације у Грчкој, терористичких ативности у Македонији и нестабилне ситуације у БиХ и због свега тога се, додао је, ствари по нас нажалост компликују.

"Када томе додате хапшење Насера Орића и Рамуша Харадинаја онда то постаје помало чудно како се све у кратком времену збива и то непосредно пред наставак разговора 23. јуна у Бриселу и 20. годишњицу обележавања злочина у Сребенци 11. јула", рекао је премијер.

Много нам се проблема скупило и да је само један од тих проблема био би мног, а када их се скупи не десетак, већ десетине поставља се питање можемо ли да се с тим изборимо.

Србија може и успеће да се избори са намноженим проблемима, рекао је премијер посебно апострофоирајући најаву Мађарске да подигне зид према Србији.

Премијер је најавио да ће разговарати са премијером Мађарске Виктором Орбаном истакавши да ће "тражити и молити" у име Србије да се тај зид не подиже.

"Покушаћемо да нађемо друга решења, јер Србија неће ни према коме да подиже зидове у региону", рекао је Вучић.

Иначе, заједничкаа седница влада Србије и Мађарске заказана је за 1. јул.

Извор: РТС

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

источни

19.06.2015 11:55

Само са Насером Премијеру ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

19.06.2015 11:58

Ста је било Пицоусти??? Притјеран си уза зид па немас гдје да бјезис!!! Продао си све од Словеније,Хрватске,БХ,Косова па сад кад су на вас лицно нагазили сад као ви сте проитв Резолуције о Сребреници. Ако си против сто сте предавали Младица и остале у Хаг да одговарају за Сребреницу. Ратни профитери-цетници који су направиле те злоцине заједно са балијом Насером треба да одговарају а Срби и српски официри из ЈНА који су уцествовали у одбрани народа немају ниста са тим. Србе не занимају трули договори измедју вас и руских мафијаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели..

19.06.2015 12:11

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=7цДвqслXЦ3М

Name

Едо , Слатина - Тузла

19.06.2015 19:22

Само у овој умртвљеној, хипнотизираној земљи ово није првокласна, страшна и највећа вијест. Само се код нас преко овога и сличних ствари годинама прелази шутке, мирећи се са свиме, са дубоко слегнутим раменима и пссст, пусти болан, јер сустав је већи од малог човјека, сустав малог човјека меље, једе и испљуне, а с боговима се не игра и у богове се не дира. Три мале бебе су преминуле у неколико дана у Мостару. Само се у овој јадној земљи ради овога проводе "појачане мјере надзора". Па јебем ли вам надзор и душу коју немате. Девет мјесеци носиш благо испод срца, толико мајки тих девет мјесеци имају невиђено тешке и комплициране трудноће, одричу се себе да би се то малено биће родило, леже непомично, страх их је отићи и до тоалета да нешто не би кренуло по злу, дишу само да угледају један пар најдивнијих очију, и онда се деси ово? А ви проводите појачан надзор? У свакој нормалној земљи, као што нетко написа, ради опсежне и невиђене истраге све би друго било стављено на чекање, а одјел затворен. Код нас је ово вијест тешка окоприлике као једна силиконска сиса просјечне старлете. Ово друго нас више и занима. Такви смо ми људи, и нека нам је како нам је. Овим несретним људима, којима се тешка невоља десила и дешава, изражавам најдубљу и најискренију сућут, и поручујем ако их је страх, ако било шта требају или желе изнијети своју причу, нека ме слободно контактирају, гонит ћемо багру до задњег суда овога свијета. Мартина Млинаревиц Сопта

Name

МироБец

19.06.2015 12:10

Вуцицу додји у Потоцаре - фин гест ,људски али узми за руку и Бакира обидјите и Кравице и евтл. остала веца стратиста око Сребренице тамо гдје је Насер Ориц 3 године зарио и палио- завио и у црно на хиљаде Српских мајки ....само тако мозе бити мира и заједницке будуцности

ОДГОВОРИТЕ
Name

јес

19.06.2015 12:13

јел одобрио савјетник БЛЕЕЕЕЕР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

19.06.2015 12:20

Шта се њега тиче Сребреница, и зашто им се утрпава? Српска војска није била на тој територији, а председник Додиг је (једини) устању да се избори са тим проблемом. Ако је председнику Додигу потребна подршка Србије и њене владе он ће да нам се обрати. Прихватањем да оде уСребреницу и евентуалним одласком тамо наш председник владе би признао колективну српску кривицу за злочине који су почињени за време грађанског рата. Свеки злочинац има име и презиме и нека под тим својим именом и презименом одговара за своје злочине. Ја нисам чуо да је иједан српски политичар учествовао у злочинима не само у Сребреници него било где другде, и шта се онда наши политичари стално некоме утрпавају и хоће што би народ рекао, да буду већи попови од папе. С једне стране се стално утрпавају с друге говоре како они нису крпа с којом неко може да брише под кад и како му се прохте. Речи говоре једно а дела сасвим супротно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

19.06.2015 12:34

Због србијанских устаса Јовице, Фрање - Френкија, и њихових слуга устаса Салапуре, Мандица, Коваца итд који су радили за странце и направили ово зло са Сребреницом нестаце РС а и српски народ у БХ. Све је то радјено по договору.....нису могли са нама да направе Олују 2 и онда је у договору са Удбом направљена Сребреница да нас уцјењују. Српски народ нема НИСТА са Сребреницом....хапсите Вуцица,Додика,Николица, и остале Удбасе и цетнике какве српски народ који зиви ту вјековима има везе са тим. Оставите народ на миру !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЦЕНИТЕ САМИ

19.06.2015 12:39

Погледајте ово и оцените сами хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=7цДвqслXЦ3М

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

19.06.2015 16:52

Цовјеце,смарас висе :-/

Name

Тамо Далеко Бреее

19.06.2015 13:25

Никад се нисам радовао ни једној зртви, ма ције да је националности, али ова резулуција је неприхватљива, И не сме да се дозволи њено усвајање.Она само продузује кризу и запетљава и онако теску ситуацију... Нама свима треба излаз из зацараног круга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

19.06.2015 13:31

За оцените сами.Монтирано као и Зељкин аудио снимак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

19.06.2015 13:32

ПАМЕТНИ СУ МАЂАРИ, ТРЕБАЈУ И ОСТАЛИ У ЕВРОПИ ПОДИЋИ ЗИДОВЕ ОКО СРБИЈЕ АЛИ И БИХ, КАКО СМО ПАМЕТНИ, НИКО НАМ И НЕ ТРЕБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јазз

19.06.2015 14:05

Чудни сте ви.. Овај човјек прича о помирењу а неце да призна резолуцију о геноциду.. Сви говоре једно, био је геноцид, суд исто тако то потврдио али не, ви причате супротно. Како онда желите помирење? Па људи, нико неће живјети 1000 година па да има времена експериментисати са чињеницама. Дај те да се једном опаметимо и идемо даље.. Живот је кратак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

19.06.2015 14:33

Зид па зид, бице јос зидова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Админу

19.06.2015 15:52

Знам да нечете ово објавити, али мислим да је крајње вријеме да престсанете објављивати текстове са говором мржње којег на вашим вијестима има и те како или објавите све када већ дозвољавате тај говор мржње и немојте вршити никакву цензуру када сте у напријед рекли да објављени текстови нису став ваше куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@тамо далеко бре

19.06.2015 16:24

Напротив,бас усвајање резолуције нам је потребно за помирење на овим просторима.Ако Срби сматрају да су злоцини диљем БиХ дијело појединаца или групе а не организовани од стране војних и цивилних власти српског народа у БиХ онда имамо огроман проблем.Не мозе се бјезати од прослости.Ја као Босњак сам да се сви појединци процесуирају а који су цинили злоцине,а ста цемо са војним и цивилним властима које су активно уцествовале у стварању амбијента и распиривању мрзње према другима и другацијма и које су одобравале злоцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.06.2015 16:55

Херцеговина браво за коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кисон

19.06.2015 17:29

Овај ко на пијаци, ово хоцу, ово нецу.А негов је став ако сте за помирење ода прихватите да је у Сребреници био злоцин а не геноцид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

19.06.2015 17:53

Вучићу, шта је са бољим животом у Србији? Шта је са покраденим милијардама? Зашто Мишковић, Ђурић и Беко нису у затвору? Еј мој Вучићу, само просипаш јефтину демагогију гладном народу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

19.06.2015 18:18

Па,ко је убио 3500 хиљаде Срба у Подрињу?Како ћемо то оквалификовати? Због цега муслимани никад нису доставили податке о несталим у јединствени регистар? Ко лицитирати бројкама жртавама? Отворите,господо, и та питања у Савјету безбједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његов говор

19.06.2015 18:39

Слусала сам код тате јер немам тв. Он има право у вецини ста говори. Ко није слусао нека то уради

ОДГОВОРИТЕ