Vučić u Potočare hoće, rezoluciju neće

Vlada Srbija ne podržava nacrt rezolucije o Srebrenici, rekao je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare. Srbija može i uspeće da se izbori sa namnoženim problemima, rekao je premijer posebno apostrofoirajući najavu Mađarske da podigne zid prema Srbiji.

Srbija 19.06.2015 | 13:46
Vučić u Potočare hoće, rezoluciju neće

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da srpska vlada ne može da podrži rezoluciju o Srebrenici i dodao da je, ipak, spreman da ode u Srebrenicu i time oda počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama.

Napominje da predlozi rezolucija koji dolaze sa strane nisu doprineli pomirenju u regionu, već su samo rasplamsali strasti.

Vučić je obraćajući se Bošnjacima naročito istakao da od Vlade Srbije i od njega imaju ispruženu ruku kojom, kako kaže, treba da se napravi mir u regionu zbog budućnosti narednih naraštaja.

Predsednik Vučić najavio je danas da će, dan nakon posete nemačke kancelarke Anglele Merkel Beogradu, 9. jula imati sastanak sa šefom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom.

Vučić misli da postoji nešto što je nepodeljeno, a to je, kazao je, podrška srpskim ekonomskim reformama.

Da bismo nastavili uspešno da ih sprovodimo Srbiji je preko potrebna stabilnost i ne samo stabilnost u našoj zemlji, nego u celom region, naveo je Vučić i dodao da je upravo zato puna ekonomska stabilnost od vitalnog interesa za zemlju.

Sa žaljenjem je konstatovao je da je već rekao da jedino strahove ima u pogledu političkih prilika i neprilika na Balkanu, Evropi i svetu.

Premijer je primetio da se situacija usložnjava od finansijske situacije u Grčkoj, terorističkih ativnosti u Makedoniji i nestabilne situacije u BiH i zbog svega toga se, dodao je, stvari po nas nažalost komplikuju.

"Kada tome dodate hapšenje Nasera Orića i Ramuša Haradinaja onda to postaje pomalo čudno kako se sve u kratkom vremenu zbiva i to neposredno pred nastavak razgovora 23. juna u Briselu i 20. godišnjicu obeležavanja zločina u Srebenci 11. jula", rekao je premijer.

Mnogo nam se problema skupilo i da je samo jedan od tih problema bio bi mnog, a kada ih se skupi ne desetak, već desetine postavlja se pitanje možemo li da se s tim izborimo.

Srbija može i uspeće da se izbori sa namnoženim problemima, rekao je premijer posebno apostrofoirajući najavu Mađarske da podigne zid prema Srbiji.

Premijer je najavio da će razgovarati sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom istakavši da će "tražiti i moliti" u ime Srbije da se taj zid ne podiže.

"Pokušaćemo da nađemo druga rešenja, jer Srbija neće ni prema kome da podiže zidove u regionu", rekao je Vučić.

Inače, zajedničkaa sednica vlada Srbije i Mađarske zakazana je za 1. jul.

Izvor: RTS

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

istočni

19.06.2015 11:55

Samo sa Naserom Premijeru ....

ODGOVORITE
Name

hercegovina

19.06.2015 11:58

Sta je bilo Picousti??? Pritjeran si uza zid pa nemas gdje da bjezis!!! Prodao si sve od Slovenije,Hrvatske,BH,Kosova pa sad kad su na vas licno nagazili sad kao vi ste proitv Rezolucije o Srebrenici. Ako si protiv sto ste predavali Mladica i ostale u Hag da odgovaraju za Srebrenicu. Ratni profiteri-cetnici koji su napravile te zlocine zajedno sa balijom Naserom treba da odgovaraju a Srbi i srpski oficiri iz JNA koji su ucestvovali u odbrani naroda nemaju nista sa tim. Srbe ne zanimaju truli dogovori izmedju vas i ruskih mafijasa.

ODGOVORITE
Name

Beli..

19.06.2015 12:11

https://www.youtube.com/watch?v=7cDvqslXC3M

Name

Edo , Slatina - Tuzla

19.06.2015 19:22

Samo u ovoj umrtvljenoj, hipnotiziranoj zemlji ovo nije prvoklasna, strašna i najveća vijest. Samo se kod nas preko ovoga i sličnih stvari godinama prelazi šutke, mireći se sa svime, sa duboko slegnutim ramenima i pssst, pusti bolan, jer sustav je veći od malog čovjeka, sustav malog čovjeka melje, jede i ispljune, a s bogovima se ne igra i u bogove se ne dira. Tri male bebe su preminule u nekoliko dana u Mostaru. Samo se u ovoj jadnoj zemlji radi ovoga provode "pojačane mjere nadzora". Pa jebem li vam nadzor i dušu koju nemate. Devet mjeseci nosiš blago ispod srca, toliko majki tih devet mjeseci imaju neviđeno teške i komplicirane trudnoće, odriču se sebe da bi se to maleno biće rodilo, leže nepomično, strah ih je otići i do toaleta da nešto ne bi krenulo po zlu, dišu samo da ugledaju jedan par najdivnijih očiju, i onda se desi ovo? A vi provodite pojačan nadzor? U svakoj normalnoj zemlji, kao što netko napisa, radi opsežne i neviđene istrage sve bi drugo bilo stavljeno na čekanje, a odjel zatvoren. Kod nas je ovo vijest teška okoprilike kao jedna silikonska sisa prosječne starlete. Ovo drugo nas više i zanima. Takvi smo mi ljudi, i neka nam je kako nam je. Ovim nesretnim ljudima, kojima se teška nevolja desila i dešava, izražavam najdublju i najiskreniju sućut, i poručujem ako ih je strah, ako bilo šta trebaju ili žele iznijeti svoju priču, neka me slobodno kontaktiraju, gonit ćemo bagru do zadnjeg suda ovoga svijeta. Martina Mlinarevic Sopta

Name

MiroBec

19.06.2015 12:10

Vucicu dodji u Potocare - fin gest ,ljudski ali uzmi za ruku i Bakira obidjite i Kravice i evtl. ostala veca stratista oko Srebrenice tamo gdje je Naser Oric 3 godine zario i palio- zavio i u crno na hiljade Srpskih majki ....samo tako moze biti mira i zajednicke buducnosti

ODGOVORITE
Name

jes

19.06.2015 12:13

jel odobrio savjetnik BLEEEEER

ODGOVORITE
Name

Патриот

19.06.2015 12:20

Шта се њега тиче Сребреница, и зашто им се утрпава? Српска војска није била на тој територији, а председник Додиг је (једини) устању да се избори са тим проблемом. Ако је председнику Додигу потребна подршка Србије и њене владе он ће да нам се обрати. Прихватањем да оде уСребреницу и евентуалним одласком тамо наш председник владе би признао колективну српску кривицу за злочине који су почињени за време грађанског рата. Свеки злочинац има име и презиме и нека под тим својим именом и презименом одговара за своје злочине. Ја нисам чуо да је иједан српски политичар учествовао у злочинима не само у Сребреници него било где другде, и шта се онда наши политичари стално некоме утрпавају и хоће што би народ рекао, да буду већи попови од папе. С једне стране се стално утрпавају с друге говоре како они нису крпа с којом неко може да брише под кад и како му се прохте. Речи говоре једно а дела сасвим супротно.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

19.06.2015 12:34

Zbog srbijanskih ustasa Jovice, Franje - Frenkija, i njihovih sluga ustasa Salapure, Mandica, Kovaca itd koji su radili za strance i napravili ovo zlo sa Srebrenicom nestace RS a i srpski narod u BH. Sve je to radjeno po dogovoru.....nisu mogli sa nama da naprave Oluju 2 i onda je u dogovoru sa Udbom napravljena Srebrenica da nas ucjenjuju. Srpski narod nema NISTA sa Srebrenicom....hapsite Vucica,Dodika,Nikolica, i ostale Udbase i cetnike kakve srpski narod koji zivi tu vjekovima ima veze sa tim. Ostavite narod na miru !!!!!!

ODGOVORITE
Name

OCENITE SAMI

19.06.2015 12:39

Pogledajte ovo i ocenite sami https://www.youtube.com/watch?v=7cDvqslXC3M

ODGOVORITE
Name

ja

19.06.2015 16:52

Covjece,smaras vise :-/

Name

Tamo Daleko Breee

19.06.2015 13:25

Nikad se nisam radovao ni jednoj zrtvi, ma cije da je nacionalnosti, ali ova rezulucija je neprihvatljiva, I ne sme da se dozvoli njeno usvajanje.Ona samo produzuje krizu i zapetljava i onako tesku situaciju... Nama svima treba izlaz iz zacaranog kruga...

ODGOVORITE
Name

posmatrac

19.06.2015 13:31

Za ocenite sami.Montirano kao i Zeljkin audio snimak.

ODGOVORITE
Name

BORAC

19.06.2015 13:32

PAMETNI SU MAĐARI, TREBAJU I OSTALI U EVROPI PODIĆI ZIDOVE OKO SRBIJE ALI I BIH, KAKO SMO PAMETNI, NIKO NAM I NE TREBA

ODGOVORITE
Name

Jazz

19.06.2015 14:05

Čudni ste vi.. Ovaj čovjek priča o pomirenju a nece da prizna rezoluciju o genocidu.. Svi govore jedno, bio je genocid, sud isto tako to potvrdio ali ne, vi pričate suprotno. Kako onda želite pomirenje? Pa ljudi, niko neće živjeti 1000 godina pa da ima vremena eksperimentisati sa činjenicama. Daj te da se jednom opametimo i idemo dalje.. Život je kratak.

ODGOVORITE
Name

pero

19.06.2015 14:33

Zid pa zid, bice jos zidova.

ODGOVORITE
Name

Adminu

19.06.2015 15:52

Znam da nečete ovo objaviti, ali mislim da je krajnje vrijeme da prestsanete objavljivati tekstove sa govorom mržnje kojeg na vašim vijestima ima i te kako ili objavite sve kada već dozvoljavate taj govor mržnje i nemojte vršiti nikakvu cenzuru kada ste u naprijed rekli da objavljeni tekstovi nisu stav vaše kuće.

ODGOVORITE
Name

@tamo daleko bre

19.06.2015 16:24

Naprotiv,bas usvajanje rezolucije nam je potrebno za pomirenje na ovim prostorima.Ako Srbi smatraju da su zlocini diljem BiH dijelo pojedinaca ili grupe a ne organizovani od strane vojnih i civilnih vlasti srpskog naroda u BiH onda imamo ogroman problem.Ne moze se bjezati od proslosti.Ja kao Bosnjak sam da se svi pojedinci procesuiraju a koji su cinili zlocine,a sta cemo sa vojnim i civilnim vlastima koje su aktivno ucestvovale u stvaranju ambijenta i raspirivanju mrznje prema drugima i drugacijma i koje su odobravale zlocine.

ODGOVORITE
Name

Md

19.06.2015 16:55

Hercegovina bravo za komentar.

ODGOVORITE
Name

kison

19.06.2015 17:29

Ovaj ko na pijaci, ovo hocu, ovo necu.A negov je stav ako ste za pomirenje oda prihvatite da je u Srebrenici bio zlocin a ne genocid.

ODGOVORITE
Name

Владо Бања Лука

19.06.2015 17:53

Вучићу, шта је са бољим животом у Србији? Шта је са покраденим милијардама? Зашто Мишковић, Ђурић и Беко нису у затвору? Еј мој Вучићу, само просипаш јефтину демагогију гладном народу...

ODGOVORITE
Name

Nada

19.06.2015 18:18

Pa,ko je ubio 3500 hiljade Srba u Podrinju?Kako ćemo to okvalifikovati? Zbog cega muslimani nikad nisu dostavili podatke o nestalim u jedinstveni registar? Ko licitirati brojkama žrtavama? Otvorite,gospodo, i ta pitanja u Savjetu bezbjednosti.

ODGOVORITE
Name

Njegov govor

19.06.2015 18:39

Slusala sam kod tate jer nemam tv. On ima pravo u vecini sta govori. Ko nije slusao neka to uradi

ODGOVORITE