Квинс: Троицки пети пут заредом побједио Чилића!

Блиста на трави: Троицки опет избацио Чилића! Али, после једног џина, чека га још један – Џон Изнер.

Тенис 18.06.2015 | 22:15
Квинс: Троицки пети пут заредом побједио Чилића!

Виктор Троицки успео је и пети пут у низу, а други у размаку од недељу дана, да победи Марина Чилића!

Важније од тога, наш ас је у четвртфиналу Квинса, где ће му противник бити још један двометраш, Џон Изнер.

У четвртак увече, у последњем мечу осмине финала на лондонској трави, Србин је преокренуо меч са Хрватом у своју корист после губитка првог сета у тај-брејку:

Виктор Троицки – (4) Марин Чилић 6:7 (8:10), 6:2, 6:3! Пре шест дана, Троицки је Хрвата избацио и у полуфиналу турнира у Штутгарту, чиме је изборио прво "травнато" финале у каријери и умало освојио турнир у сусрету са Рафаелом Надалом.

Троицки сада води резултатом 5:4 против Чилића, а у петак предвече састаће се са Изнером, с којим има скор 3:2 и од којег је ове сезоне био поражен на шљаци Монте Карла. Американац Изнер је до четвртфинала стигао после три тај-брејка у дуелу са (8) Фелисијаном Лопезом - 7:6, 6:7, 7:6.

У првом сету данашњег меча није било брејкова, иако је Чилић имао неколико прилика. Прво у четвртом гему, а потом и у 12. када су те брејк лопте уједно биле и сет лопте, али је Троицки успео да спаси чак три и одведе сет у тај-брејк.

Хрватски тенисер је боље почео тај-брејк и стигао до нове три сет лопте, али се Троицки поново извукао, а потом је и он дошао у прилику да узме сет. Српски тенисер није реализовао сет лопту, али Чилић јесте прву наредну, па је после 61 минута игре повео 1:0.

Троицки је други сет почео силовито, повео је 3:0, и сигурно чувао свој сервис не дозволивши Чилићу ниједну брејк лопту. Освајање другог сета потврдио је у осмом гему новим брејком.

До прве прилике за брејк у трећем сету стигао је Троицки у шестом гему, искористио је другу и повео 4:2. У наредном гему је потврдио брејк, да би у осмом гему пропустио две меч лопте. Оно што му није пошло за руком тада јесте у наредном гему, па се српски тенисер пласирао у четвртфинале Квинса после два сата и 11 минута.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА НА КВИНСУ

(1) Енди Мареј – Жил Милер
Виктор Троицки – Џон Изнер

(3) Милош Раонић – (7) Жил Симон
Гиљермо Гарсија Лопез – Кевин Андерсон

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гост123

19.06.2015 08:07

Браво викторе...ајмо до финала,Иснер је тежак противник и добро сервира на трави али нема кретање на основној линији...требас то добити и сигурно улазис у топ 20 гдје и заслузујес бити...

ОДГОВОРИТЕ