Kvins: Troicki peti put zaredom pobjedio Čilića!

Blista na travi: Troicki opet izbacio Čilića! Ali, posle jednog džina, čeka ga još jedan – Džon Izner.

Tenis 18.06.2015 | 22:15
Kvins: Troicki peti put zaredom pobjedio Čilića!

Viktor Troicki uspeo je i peti put u nizu, a drugi u razmaku od nedelju dana, da pobedi Marina Čilića!

Važnije od toga, naš as je u četvrtfinalu Kvinsa, gde će mu protivnik biti još jedan dvometraš, Džon Izner.

U četvrtak uveče, u poslednjem meču osmine finala na londonskoj travi, Srbin je preokrenuo meč sa Hrvatom u svoju korist posle gubitka prvog seta u taj-brejku:

Viktor Troicki – (4) Marin Čilić 6:7 (8:10), 6:2, 6:3! Pre šest dana, Troicki je Hrvata izbacio i u polufinalu turnira u Štutgartu, čime je izborio prvo "travnato" finale u karijeri i umalo osvojio turnir u susretu sa Rafaelom Nadalom.

Troicki sada vodi rezultatom 5:4 protiv Čilića, a u petak predveče sastaće se sa Iznerom, s kojim ima skor 3:2 i od kojeg je ove sezone bio poražen na šljaci Monte Karla. Amerikanac Izner je do četvrtfinala stigao posle tri taj-brejka u duelu sa (8) Felisijanom Lopezom - 7:6, 6:7, 7:6.

U prvom setu današnjeg meča nije bilo brejkova, iako je Čilić imao nekoliko prilika. Prvo u četvrtom gemu, a potom i u 12. kada su te brejk lopte ujedno bile i set lopte, ali je Troicki uspeo da spasi čak tri i odvede set u taj-brejk.

Hrvatski teniser je bolje počeo taj-brejk i stigao do nove tri set lopte, ali se Troicki ponovo izvukao, a potom je i on došao u priliku da uzme set. Srpski teniser nije realizovao set loptu, ali Čilić jeste prvu narednu, pa je posle 61 minuta igre poveo 1:0.

Troicki je drugi set počeo silovito, poveo je 3:0, i sigurno čuvao svoj servis ne dozvolivši Čiliću nijednu brejk loptu. Osvajanje drugog seta potvrdio je u osmom gemu novim brejkom.

Do prve prilike za brejk u trećem setu stigao je Troicki u šestom gemu, iskoristio je drugu i poveo 4:2. U narednom gemu je potvrdio brejk, da bi u osmom gemu propustio dve meč lopte. Ono što mu nije pošlo za rukom tada jeste u narednom gemu, pa se srpski teniser plasirao u četvrtfinale Kvinsa posle dva sata i 11 minuta.

PAROVI ČETVRTFINALA NA KVINSU

(1) Endi Marej – Žil Miler
Viktor Troicki – Džon Izner

(3) Miloš Raonić – (7) Žil Simon
Giljermo Garsija Lopez – Kevin Anderson

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gost123

19.06.2015 08:07

Bravo viktore...ajmo do finala,Isner je težak protivnik i dobro servira na travi ali nema kretanje na osnovnoj liniji...trebas to dobiti i sigurno ulazis u top 20 gdje i zasluzujes biti...

ODGOVORITE