Формула 1 након дуге паузе стигла у Аустрију!

Из Канаде, караван Формуле 1 сели се у Аустрију, где се после вишегодишњег одсуства вратила елита за четвороточкаше.

Остали спортови 19.06.2015 | 20:00
Формула 1 након дуге паузе стигла у Аустрију!

Ово је домаћа трка Ред Була, тако се зове и стаза у Шпилбергу, месту близу Салцбурга, а за оне старије љубитеље формуле 1, познатија је као А1 ринг.

Баш зато, у центру пажње биће Данијел Рикардо и Данил Квјат. Прошле сезоне, Рикардо је био прави хит, завршио је као трећи у генералном пласману, али ове сезоне, не иде баш како су замислили. Рикардо је изјавио да се нада да ће ово бити трка у којој ће се ситуација окренути.

Оно што можда највише боли Ред Бул је то да константно гледају у леђа млађем брату, Торо Росу. Макс Ферстапен и Карлос Сајнц јуниор, голобради возачи овог тима показали су да искуство не мора неминовно да значи и да сте бољи возач од неког млађег.

Ипак, тешко је видети како опет нећемо гледати доминацију сребрних стрела, Хамилтон и Розберг ће се вероватно поново борити за титулу и фаворити су и на овој трци. Хамилтон се брзо опоравио од претрпљеног бола у Монаку и победио у Канади водивши од првог до последњег круга.

Вероватно ће поново главна конкуренција бити Ферари. Вилијамс и Лотус дижу форму, то је оно што смо научили у Монтреалу, а сви се надају да би ово могла да буде трка у којој ће коначно Мекларен освојити прве бодове ове сезоне. Стаза у Шпилбергу дуга је 4 326 метара, има само девет кривина и спада међу брже.

Коментари / 0

Оставите коментар