БиХ добила подршку аустријске дипломатије

Министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц боравио је данас у једнодневној посјети БиХ. Након састанка са министром спољних послова БиХ Игором Црнатком, Курц је поручио да ове двије земље вежу добри односи, те добре међуљудске и привредне везе, које ће се даље јачати кроз реформе и иницијативе и европски пут БиХ који Аустрија снажно подржава.

Босна и Херцеговина 18.06.2015 | 22:19
БиХ добила подршку аустријске дипломатије

Министар спољних послова Аустрије разговарао је у Сарајеву и о Бечком самиту који ће се одржати 27.августа, а који би, према ријечима Курца и званичника БиХ требао да донесе дефинитивну верификацију важних инфраструктурних пројеката и позитивну атмосферу у БиХ и региону.

Снажно подржавамо БиХ на њеном европском путу, нарочито нову европску иницијативу са тежиштем на привредним и социјалним питањима и ми смо уз БиХ како би она на адекватан начин реализовала потребне реформе, поручио је у Сарајеву министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц.

Коментаришући актуелну политичку ситуацију у БиХ и унутрашње проблеме, Курц је истакао да је Дејтонски споразум нешто што је сасвим сигурно донијело мир овој земљи и да је то велико постигнуће али да он са собом није донио функционалан политички систем у БиХ.

Курц је у Сарајеву поручио да је чињеница да данас живимо на темељима искуства са терором Исламске државе и да у таквим ситуацијама долази до злоупотребе религије.

Више од пет хиљада људи у Европи дозволило је да се радикализује и да се упусти у терористичке активности. Управо због тога, Европа треба ислам европског обиљежја, какав је у БиХ, каже Курц.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

19.06.2015 06:28

Црнадак, цувај ледја... Овај гура нос гдје не треба!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

19.06.2015 07:03

Он да ми даје подрску? Не хвала, нека Бецки дјецак иде одакле је досао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.06.2015 17:09

Па не треба ни његова подрска кад је нико други не даје.

ОДГОВОРИТЕ