BiH dobila podršku austrijske diplomatije

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc boravio je danas u jednodnevnoj posjeti BiH. Nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom, Kurc je poručio da ove dvije zemlje vežu dobri odnosi, te dobre međuljudske i privredne veze, koje će se dalje jačati kroz reforme i inicijative i evropski put BiH koji Austrija snažno podržava.

Bosna i Hercegovina 18.06.2015 | 22:19
BiH dobila podršku austrijske diplomatije

Ministar spoljnih poslova Austrije razgovarao je u Sarajevu i o Bečkom samitu koji će se održati 27.avgusta, a koji bi, prema riječima Kurca i zvaničnika BiH trebao da donese definitivnu verifikaciju važnih infrastrukturnih projekata i pozitivnu atmosferu u BiH i regionu.

Snažno podržavamo BiH na njenom evropskom putu, naročito novu evropsku inicijativu sa težištem na privrednim i socijalnim pitanjima i mi smo uz BiH kako bi ona na adekvatan način realizovala potrebne reforme, poručio je u Sarajevu ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Komentarišući aktuelnu političku situaciju u BiH i unutrašnje probleme, Kurc je istakao da je Dejtonski sporazum nešto što je sasvim sigurno donijelo mir ovoj zemlji i da je to veliko postignuće ali da on sa sobom nije donio funkcionalan politički sistem u BiH.

Kurc je u Sarajevu poručio da je činjenica da danas živimo na temeljima iskustva sa terorom Islamske države i da u takvim situacijama dolazi do zloupotrebe religije.

Više od pet hiljada ljudi u Evropi dozvolilo je da se radikalizuje i da se upusti u terorističke aktivnosti. Upravo zbog toga, Evropa treba islam evropskog obilježja, kakav je u BiH, kaže Kurc.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

19.06.2015 06:28

Crnadak, cuvaj ledja... Ovaj gura nos gdje ne treba!!!

ODGOVORITE
Name

On

19.06.2015 07:03

On da mi daje podrsku? Ne hvala, neka Becki djecak ide odakle je dosao...

ODGOVORITE
Name

Md

19.06.2015 17:09

Pa ne treba ni njegova podrska kad je niko drugi ne daje.

ODGOVORITE