ЕП до 21: Какав преокрет Швеђана против Италијана!

Херојски преокрет Шведске, Италијани калкулисали сада висе у групи смрти! Азурини имали 1:0 и играча више, а на крају су остали без ичега и морају да се ваде против Португалаца и Енглеза.

Фудбал 18.06.2015 | 21:00
ЕП до 21: Какав преокрет Швеђана против Италијана!

Сјајним преокретом за победу од 2:1 над Италијанима, млада репрезентација Шведске је на фанатастичан начин отворила такмичење у „групи смрти“ на ЕП у Чешкој. Имали су Италијани 1:0, имали су играча више, а на крају су завршили у сузама...

Заслужено, јер су играли кукавички и калкулантски. И то би могло скупо да их кошта с обзиром да ће морати да се чупају против Португалаца и Енглеза. Шведска је показала да је незаслужено стављена у улогу аутсајдера и да није тек случајни елиминисала Французе у квалификацијама.

Екипа Луиђија Ди Бјађа је разочарала иако у својим редовима има неколицину момака који су били и чланови А селекције. Иако осим Гуидетија и Хиљемарка немају нека позната имена у екипи, Швеђани су показали да су прави тим и да ће бити равноправан конкурент за пласман у полуфинале.

Све је кренуло идеално за Италијане пошто је Александар Милошевић јако лоше стартовао у 28. минуту над Белотијем и скривио пенал и искључење. Берарди је био прецизан са беле тачке. Ипак, чини се да црвени картон био престрога одлука...

После вођства, Италијани су се повукли, калкулисали и чували резултат. Швеђани су храбро заиграли упркос бројчаној инфериорности и заслужено изједначили када је одбрана Азурина заборавила на Гуидетија на петерцу у 56. минуту.

Италијани су тек тада почели да иргају фудбал, имали су добру прилику преко Белотија, али је Јувентусов везиста Стураро направио глупост која је његову екипу скопо коштала. Због ударања противничког играча без лопте је зарадио црвени картон у 80. минуту, а само шест минута касније су Швеђани стигли до тоталног преокрета.

Голман Барди је скривио пенал, а Исак Телин био сигуран извођач најстрожије казне. Швеђани су заслужено победили и остварили велики капитал пред окршаје са Португалом и Енглеском против којих ће Италијани морати да ваде кестење из ватре.

Коментари / 0

Оставите коментар