EP do 21: Kakav preokret Šveđana protiv Italijana!

Herojski preokret Švedske, Italijani kalkulisali sada vise u grupi smrti! Azurini imali 1:0 i igrača više, a na kraju su ostali bez ičega i moraju da se vade protiv Portugalaca i Engleza.

Fudbal 18.06.2015 | 21:00
EP do 21: Kakav preokret Šveđana protiv Italijana!

Sjajnim preokretom za pobedu od 2:1 nad Italijanima, mlada reprezentacija Švedske je na fanatastičan način otvorila takmičenje u „grupi smrti“ na EP u Češkoj. Imali su Italijani 1:0, imali su igrača više, a na kraju su završili u suzama...

Zasluženo, jer su igrali kukavički i kalkulantski. I to bi moglo skupo da ih košta s obzirom da će morati da se čupaju protiv Portugalaca i Engleza. Švedska je pokazala da je nezasluženo stavljena u ulogu autsajdera i da nije tek slučajni eliminisala Francuze u kvalifikacijama.

Ekipa Luiđija Di Bjađa je razočarala iako u svojim redovima ima nekolicinu momaka koji su bili i članovi A selekcije. Iako osim Guidetija i Hiljemarka nemaju neka poznata imena u ekipi, Šveđani su pokazali da su pravi tim i da će biti ravnopravan konkurent za plasman u polufinale.

Sve je krenulo idealno za Italijane pošto je Aleksandar Milošević jako loše startovao u 28. minutu nad Belotijem i skrivio penal i isključenje. Berardi je bio precizan sa bele tačke. Ipak, čini se da crveni karton bio prestroga odluka...

Posle vođstva, Italijani su se povukli, kalkulisali i čuvali rezultat. Šveđani su hrabro zaigrali uprkos brojčanoj inferiornosti i zasluženo izjednačili kada je odbrana Azurina zaboravila na Guidetija na petercu u 56. minutu.

Italijani su tek tada počeli da irgaju fudbal, imali su dobru priliku preko Belotija, ali je Juventusov vezista Sturaro napravio glupost koja je njegovu ekipu skopo koštala. Zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte je zaradio crveni karton u 80. minutu, a samo šest minuta kasnije su Šveđani stigli do totalnog preokreta.

Golman Bardi je skrivio penal, a Isak Telin bio siguran izvođač najstrožije kazne. Šveđani su zasluženo pobedili i ostvarili veliki kapital pred okršaje sa Portugalom i Engleskom protiv kojih će Italijani morati da vade kestenje iz vatre.

Komentari / 0

Ostavite komentar